Banner 468 x 60px

 

8 Nisan 2012 Pazar

tavuk çorbası

0 yorum


küçük didem dedi ki...
hayıtmda ilk defa hemde bu tariflen çorba yaptım annem kalktı şıkıdık şıkıdık oynadı babacığmda ne yaptı beğenirsiniz elinin arkasına vurarak tempo tutu yarebim ne güzelik bugünleride gösterdi =)

Bilirsiniz, tavuk çorbası haşlanmış tavuk veya piliç eti ile yapılır. Bunun için haşlanan but eti veya göğüs eti ile birlikte suyu da, çorba yapımında kullanılır. Piliç göğsü ocak üzeri tencerede 25 dakika süre içerisinde haşlanır. Yarım piliç göğsü etinin haşlama suyu çorba için yeterli gelmiyeceğinden, üzerine su ilavesi yapılır. Tavuk çorbaları sade veya terbiye yapılarak pişirilir ve katkı malzeme olarak çok çeşitli malzeme kullanılır. Tarifim, sade tavuk çorbasının pişirilmesiyle ilgilidir. Sultan, tavuk çorbasını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım piliç göğsü
bir kaşık tereyağı
iki kaşık tel şehriye
altı bardak tavuk suyu
karabiber, tuz
limon suyu

Yapılması
piliç göğsünü iri doğrayın ve haşlayın
ardından küçük parçalara bölün
tencerede tereyağı eritin
üzerine 6 bardak tavuk suyunu ilave edin
su kaynamaya başladıktan sonra tel şehriye ve eti ilave edin
tencereyi bir dakika fokurdatıktan sonra
ağır ateşte tencereyi 5 dakika süre ile kaynatın
süre bitiminden sonra, karabiber, limon suyu ve tuzu ilave edin
ve ardından gönlünüzce servis yapın
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder