18 Nisan 2012 Çarşamba
mantarlı tavuk sote
Mantarlı tavuk sote için, tavuk but ve tavuk göğsü kullanılabilir. Mantar olarak başta kültür mantarı, çintar mantarı, kestane mantarı, kavak mantarı, istiridye mantarı, kanlıca mantarı, yaprak mantarı, et mantarı, ağaç mantarı, kulak mantarı ve kayın mantarı kullanılabilir. Mantar yemekleri yaparken kullanılacak mantar çeşiti, mevsimsel olarak pazar ve marketlerde hangi mantarı bulduğunuza bağlı. Kısacası bütün mantar çeşitleri ile birbirine benzer mantar yemekleri yapılır. Tarifimde kültür mantarı kullandım. Kültür mantarının içi pembe olanları en kalitelisidir, siyah olanları zorda kalmadıkça tercih etmeyin. Sultan, mantarlı tavuk sote yemeğini bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
yarım tavuk göğsü
bir paket mantar
dört kaşık zeytinyağı
yarım kaşık salça
bir soğan
iki domates
iki sivri biber
iki diş sarımsak
karabiber, kimyon, tuz
maydanoz, su
Yapılması
tavuk göğsünü ve mantarı kuşbaşı doğrayın
domatesi soyun, küp doğrayın
soğanı yemeklik, sarımsak, sivri biberi kuşbaşı doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun, ardından biber ve sarımsağı katın kavurun
üzerine salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun
ardından tavuk göğsünü katın ve güzelce kavurun
üzerine mantar, 2 bardak kaynar su,
karabiber ve kimyonu katın, karıştırın
tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
ağır ateşte 35 dakika süre ile yemeğinizi pişirin
ocaktan alın, tuzunu ayarlayın, maydanozu serpin
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder