11 Nisan 2012 Çarşamba
istiridye mantarı nasıl pişirilir
İstiridye mantarı, bir kültür mantarı olarak mantar çiftliklerinde ve doğal olarakta ağaç gövdelerinde yetişir. Halk arasında isitiridye mantarı, kayın mantarı, kulak mantarı, kavak mantarı, et mantarı, yaprak mantarı ve ağaç mantarı olarak isimlendirilir. İstiridye mantarı marketlerde tabak ambalajlı olarak ve semt pazarlarında dökme olarak, kilo ile satılmaktadır. İstiridye mantarı diğer mantarlarla aynı özelliğe sahip. Diğer mantarlarla hangi yemekler yapılıyorsa, aynı yemekler istiridye mantarı için de geçerlidir. Tarifim tencere ve tava kullanılarak yapılabilir. Sultan, istiridye mantarı yemeğini bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
yarım kilo istiridye mantarı
bir soğan
iki domates
iki diş sarımsak
beş kaşık zeytinyağı
bir kırmızı veya yeşil biber
karabiber, pul biber, kekik
tuz
Yapılması
mantarı iri, soğanı piyaz, domatesi küp, biberi halka doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun, ardından biber ve sarımsağı katın kavurun
üzerine domatesi katın kavurun
ardından mantar, karabiber, pul biber, kekik ve tuzu ilave edin.
yemeğin tuzunu ayarlayın, tencere açık olarak
normal ateşte mantarların bıraktığı su uçuncaya kadar pişirin
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder