Banner 468 x 60px

 

18 Ekim 2011 Salı

Zeytinyağlı Havuç

0 yorum
Bizim evden zeytinyağlı yemek hiç eksik olmaz.Acayip severiz.Mevsimine göre alıp alıp pişiririm. Mesela birazdan limonlu limonlu bir pırasa pişireceğim yarın için:) 1 gün bekleyince tadına doyum olmuyor.
Pazar-pazartesi Manavgat'ın pazarı kuruluyor.Kendimden geçiyorum resmen:) Bir kitapçıda gezerken böyle oluyorum bir de pazarda:)))) Görseniz herşey öyle taze öyle doğal ki...Ne alacağımı ne pişireceğimi şaşırıyorum:) Fesleğen,nane öyle buram buram kokuyor ki....Bu güzellikler karşısında şükretmemek imkansız oluyor...Şaka maka burda da  acayip organik oldum valla...geldiğimde de göreceksiniz zaten:) gürbüz gürbüzüm:))Yanaklar tam makaslık:)))
Ay sonunda kavuşacağız inşallah blogcanlarım,beni özlemeye devam edin tamam mı:)



Malzemeler:

1 kg. havuç
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
3 yemek kaşığı pirinç
1-1,5 su bardağı kadar su
tuz
(isteğe göre, 1 adet kurusoğan)

Yapılışı:

Havuçların kabuklarını soyup(kazıyıp) tencereye yuvarlak yuvarlak doğruyoruz.zeytinyağını,limon suyunu,pirinci,şekeri tuzu ve suyuda ilave eiyoruz.
Sık sık suyunu kontrol ederek havuçlar yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.
Soğuk veya ılık servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder