8 Ekim 2011 Cumartesi
yumurta oturtma
Yemek yaparken her bir porsiyon yemek için 20 gram yağ kullanılabileceğini biliyorum. Bilmeklede kalmıyor, bütün yemeklerimde bu ölçüde yağ kullanıyorum. Bir yemek kaşığı dolusu ayçiçek veya zeytinyağı miktarı 10 gram gelmektedir. Bu yağları kullanırken yemekte kullanılacak yağ miktarını ölçmek kolay. Tarifteki gibi yemekte tereyağı, ya da margarin kullanılmak istenirse ölçüyü kaçırmak mümkün. Bu yüzden, yemek yaparken katı yağları mutfak terazisi ile ölçmek en doğru yoldur. Bir kaç kez ölçüm yaptıktan sonra, kaşıktaki yağ miktarına gözünüz alışacak ve teraziye ihtiyaç duymuyacaksınız. Tarifim soğanlı yumurta oturtma ile ilgilidir. Sultan ekmeğini bandıra bandıra yemek istediği vakit, yumurta oturtmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
üç yumurta
bir iri soğan
bir kaşık tereyağı
bir fincan su
bir domates
yarım kaşık salça
karabiber, pul biber
tuz
Yapılışı
domatesi rendeleyin, soğanı piyaz doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun
üzerine salçayı ilave edin kavurun
ardından domatesi katın kavurun
üzerine bir kahve fincanı sıcak su,
baharatları ve tuzu ilave edin
tuzunu ayarlayın ve kapağı kapatın
ağır ateşte malzemeler hafif sulu kalıncaya kadar pişirin
ardından yumurta yuvaları açın, yumurtaları kırın ve kapağı kapayın
ağır ateşte yumurtaların beyazı piştiğinde ocaktan alın
üzerine tuz serpin ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder