3 Mart 2011 Perşembe
bulamaç nedir nasıl yapılır
Fazlasıyle sulu, akışkan hamur çeşitine bulamaç dendiğini herkes bilir. Ve her yörenin kendine özgü bulamaç tarifi vardır. Bu tarif daha çok yemek çeşitleri ile ilgilidir. Kimi yörelerimizde kuymak adı, bulamaç diye geçer. Veya sütlü un çorbasının diğer bir adı bulamaçtır. Çoğu yörelerimizde pekmez kullanılarak hazırlanan tatlının adı bulamaçtır. Bulamaç konusunda örnekleri çoğaltmamız mümkün. Konumuz, yaptığımız ekmek veya pide hamurunun üzerine sürülen bulamaçla ilgilidir. Fırına sürdüğümüz hamur işi yiyeceklerin kızarması için üzerlerine süt, su, sulandırılmış salça, yumurta, zeytinyağı gibi maddeler sürülür. Fırında pişirilen ekmek veya pide hamurunun kızarması için üzerine sürülen bulamaç, çok iyi sonuç verir. Sultan, ekmek yaparken bulamaçını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
bir çay bardağı soğuk su
bir çay kaşığı tepeli un
Yapılması
Tava içerisine su ve unu koyun
ve topak bırakmayacak şekilde karıştırın
karışımı, ocak üzerinde bir taşım kaynatın
ocaktan alın ve soğutun
ekmek veya pide hamurunuzun üzerine fırça ile sürün.
ayrıca fırından çıkan pişmiş ekmeğin üzerine sürülürse parlak yapar.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder