Hazırlaması en kolay ve sağlık açısından çok değerli iki besin kaynağının buluşturulması ile yapılan salata, semizotu salatası. Semizotu salatası yaparken, yapraklarına bıçak vurulmasını doğru bulmuyorum. Belki doğru bir davranışım, ya da batıl bir inancım. O yüzden, semizotu dallarının en üst körpe yapraklaını yaklaşık 2 cm. uzunlukta tek tek koparır salata yapmak için kullanırım. Demetten arta kalan semizotunu ise, yemeğini yapmakta kullanırım. Ayrıca, tarifimde salata üzerine sızma zeytinyağını tavsiye etsem de, kendim bu salata da yağ veya herhangi bir sos kullanmam. Sultan; yoğurtlu semizotu salatasını her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
bir demet semizotu
iki bardak yoğurt
iki diş sarımsak
tuz
Yapılması
semizotu dallarının en üst yapraklarını 2 cm. uzunlukta koparın
ve su dolu bir kap içerisine alın, dinlendirin
bol su ile yıkayın ve süzgeçe alın dinlendirin
az tuz ile sarımsağı ezin
üzerine yoğurt ilave edin ve karıştırın
tuzunu ayarlayın
semizotu ile yoğurtu karıştırın
dilerseniz sızma zeytinyağı ile servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
2 Temmuz 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder