Banner 468 x 60px

 

8 Temmuz 2010 Perşembe

fıstıklı şam tatlısı nasıl yapılır

0 yorum

Hayatımızda ilkler vardır, sıralamasını yapsam şuracıkta uzar gider. Bu ilklerimiz bizi deneyim ve anı sahibi yapar. Bir yerde bütün özelliklerimiz, güzelliklerimiz ve hatta acılarımız bu ilklerde saklıdır. Eğer bunca zaman karşılaşmamışsanız bu ilklerle bekleyin; mutlaka kapınızı bir gün, bir değil bir kaç kez çalacaktır. Nerden başlamalı bilmem ki; en iyisi konumuzla ilgili olanı, en yakınımızda bulunanıdır şu ilklerin. Hatırlarım çocuk aklımla, karlı bir kış günü evimize yolu düşen paketin açıldığında gördüm ve tattım şam tatlısını neydi o. Sultan; şam tatlısını her zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
bir bardak irmik
bir bardak un
bir bardak toz şeker
bir bardak yoğurt
bir çay kaşığı karbonat
bir kaşık margarin yağ
fıstık içi
iki bardak toz şeker
iki bardak su
yarım limon

Yapılması
şerbetin hazırlanması,
tencere içine su ve şekeri koyun karıştırın, kaynatın
kaynadıktan sonra ağır ateşte 5 dakika daha kaynatın
süre bitiminde yarım limon sıkın,
1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
tatlısının yapılması,
kap içine 1 bardak yoğurt, 1 bardak şekeri koyun
şekeri yoğurta yedirerek karıştırın
üzerine 1 bardak irmiği katın karıştırın
ardından 1 bardak unu ve 1 çay kaşığı tepeli karbonatı
katın çok iyi bir şekilde karıştırın
karışımı, 30 cm. çapında margarinle yağlanmış tepsiye dökün
elinizi ıslayın tepsiyi düzeltin
tepsiyi 20 dakika dinlendirin
fıstıkları her dilime üç fıstık düşecek şekilde üzerine dizin
önceden 180 dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürün
30 dakika pişirin, fırından çıkarın bıçak ile dilimleyin
ılık şerbeti verin ve tatlınız soğuduktan sonra servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder