Banner 468 x 60px

 

4 Temmuz 2010 Pazar

patlıcan salatası nasıl yapılır

0 yorum
Köz üzerinde patlıcanların közlenmesi ile yapılan salatanın lezzeti bir başka güzel. Bazen denk düşerse, patlıcanları doğal ortamında közleyebiliyorum. Bu kendim için bir şans oluyor, talih kuşu gibi bir şey ve her zaman rast gelmiyor. Konu yazılmayacak boyutta uzun ve derin, tabaktaki görüntüye bakın derim. Diğer zamanlarda patlıcanları ya közmatik üzerinde, ya da doğrudan ocak üzerinde közlerim. Tabiki bu yöntemlerle közlenmiş patlıcanlarda köz kokusunu almak mümkün olmaz. Olsun, yine de patlıcan salatamdan vazgeçmem. Sultan; patlıcan salatasını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
üç patlıcan
bir soğan
iki diş sarımsak
üç kaşık zeytinyağ
maydanoz, yarım limon, tuz

Yapılması
patlıcanları közleyin, soyun, kuşbaşı doğrayın
soğanı yemeklik doğrayın
maydanozu kıyın, sarımsağı ezin
sos'un hazırlanması
limon suyu, sarımsak, zeytinyağ ve 1 tatlı kaşığı tuz'u karıştırın
bir kap içine patlıcan, soğan ve maydanozu koyun, karıştırın
üzerine sosu dökün ve karıştırın
tuzunu ayarlayın, gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder