Banner 468 x 60px

 

28 Ağustos 2009 Cuma

Biberli Çam Fıstıklı Tavuk

0 yorum
Biberli Tavuk

TEFAL ACTIFRY İLE ŞİPŞAK TAVUK :)
Bir önceki pratik iftar sofrasının, patates kızartmasından sonraki en pratik tarifini veriyorum :)
Eğer Actifry kullanıyorsanız, toplam yirmi dakikada hazırlayabileceğiniz bir yemek.
"Yirmi dakikanın neresi pratik? Ben o sürede iki çeşit tencere yemeği yaparım" diyorsanız, yanıldınız :) Çünkü alet yemeği yaparken siz başka bir şeyler yapabilirsiniz...
Daha renkli bir yemek olsun isterseniz, içine bir tane sarı biber de doğrayabilirsiniz. Ben son yaptığımda, marine ederken, anneannemin Almanya'dan getirdiği tavuk baharatından ekledim, bir yemek kaşığı kadar, çok güzel oldu. Evinizde varsa öneririm, yoksa olmasa da olur.

Actifry'ınız yok ise; tarifte yazdığım şekilde marine edilmiş tavukları, teflon bir tavada, kısık ateşte, çok az su ile pişirin. Sonra, biberleri, fıstıkları ve çok az sıvı yağ ekleyin, orta ateşte sürekli karıştırarak kızartın. Hepsi bu :)

Malzemeler (4 Kişilik)
  • 4 Parça (iri) Kemiksiz Tavuk But
  • 5-6 Adet Sivribiber yada Köy Biberi
  • 2 Adet Kırmızı Biber
  • 1 Yemek Kaşığı (dolmalık) Çam Fıstığı
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
  • 2 Diş Sarımsak
  • Tuz

Yapılışı

  • Tavukları, parmak şeklinde (jülyen) doğrayın. Sıvı yağ, elma sirkesi, dilimlenmiş sarımsak ve tuz ile iyice karıştırın. Buzdolabında en az yarım saat (mümkünse 1-2 saat) dinlendirin.
  • Actifry'ı 2 dk. boş olarak çalıştırıp, ısıtın. Tavukları ekleyin ve 15 dk.ya kurun.
  • Süre sonunda, irice doğradığınız biberleri ve fıstıkları ekleyin. 6-7 dk. daha çalıştın. (Dikkat edin biberler çok çabuk pişer, yanmasın)

0 yorum:

Yorum Gönder