BAYATLAYAN PASKALYA ÇÖREKLERİ NE OLUR? :)
Paskalya Çöreği yazısında, "bir kısmını buzluğa kaldırdınız, ama yinede kocaman paskalyanın hepsini bitiremediniz, öyleyse bir sonraki yazıyı bekleyin" demiştim :)
Tarifler öyle çok şatafatlı değil belki ama; "müsaitsen kahveye geliyorum" diyen misafirleriniz için şipşak öneriler :)
Paskalya çöreğini taban olarak kullanıp, üzerine muhallebi dökme fikrini, Seda'cığım verdi. Tabi, ondan aldım bir fikir, eve geldim oldu bin fikir :)
Fotoğraflarda görülen tüm önerileri, pandispanya ve kek parçaları, bisküvi yada kurabiye kullanarak da yapabilirsiniz.Özellikle paskalya çöreğini önermemin nedeni ise; misler gibi mahlep kokusu !
Hafif tatlı ve mahlep kokulu paskalya çöreği, sadece vanilyalı pastacı kreması ile birleştiğinde bile ortaya muhteşem bir lezzet çıkıyor.
Üst fotoğrafta görülen kupların birini; paskalya çöreği ve vanilyalı pastacı kreması ile yaptım, diğerine ise çilek de ekledim.
Eklenecek malzemeler damak zevkinize göre değişebilir, muzlu, çikolatalı vs.
Vaktiniz ve minik pasta çemberiniz var ise, tatlıyı bu şekilde hazırlayabilirsiniz. Çemberiniz ile, paskalya çöreğinden yuvarlak halkalar kesin ve kalıbın tabanına yerleştirin. Ilık şekerli su veya reçelli su ile çok hafif ıslatın. Çemberin kenarlarına, yarım çilekler dizin. Pastacı kreması hazırlayıp, ortasına dökün ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Pastanızın üzerini çikolata sosu, meyveli sos, kakao vs. ile süsleyebilirsiniz. Pastacı kreması hazırlayacak vaktiniz yok ise, hazır puding (ki bana göre hazırlanış süreleri aynı:) yada biraz koyuca hazırlayacağınız bir crem ole çeşidi ile yapabilirsiniz.
İşte bana göre, paskalya çöreği ile yapılabilecek en lezzetli tatlı. Daha iyisini keşfedinceye kadar favorim bu :) Bu tatlıyı akşamüstü arayıp, "alışverişteyiz, akşam çayına geleceğiz" diyen, akrabalarımız için yaptım. Akşam çayını yemeğe çevirmeme rağmen :) toplam yirmi dakikada hazırladığım ve çok iltifat alan bir tatlı oldu.
Yapılışı
- Bir borcama ince ince dilimlenmiş paskalya çöreklerini dizin. Üzerini çok hafif ılık reçelli su ile ıslatın.
- Vanilyalı pastacı kreması hazırlayın, ocağın altını kapatınca bir paket vanilya ekleyin ve mikser ile 3-4 dk. boyunca çırpın. (tatlıyı bu şekilde çırparak ılınmasını sağlamak, çok güzel bir kıvam veriyor, yalancı tavuk göğsü oluyor)
- Kremayı, çöreklerin üzerine yayın ve dilimlenmiş çilekleri dizin.
- Çileklerin üzerine, çilek sos dökün. (Ben, Dr.Oetker hazır çilek sosu kullandım)
- Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
"Şekerim, ben çalışan, üstelik de çoluklu çocuklu kadınım, hiç uğraşamam öyle tek tek kupla, pasta ile, hatta o çilekleri doğrayıp da sos bile dökemem" diyebilirsiniz :) Haklısınız da... O zaman benim; "yarın sabah sana kahve içmeye geliyorum" diyen arkadaşıma hazırladığım, bu tiramisu görünümlü çakma tatlıyı :) hazırlayın.
Yapılışı
- Bir borcama ince ince dilimlenmiş paskalya çöreklerini dizin. Üzerini çok hafif ılık reçelli su ile ıslatın. Vanilyalı pastacı kreması hazırlayın, ocağın altını kapatınca bir paket vanilya ekleyin ve mikser ile 3-4 dk. boyunca çırpın. Kremayı, çöreklerin üzerine yayın ve biraz bekleyin. Üzeri hafif kaymak tutunca, kakao serpin. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
İlgili Tarifler;
0 yorum:
Yorum Gönder