BENİM İÇİN MISIR EKMEĞİNDE SON NOKTA :)
Bir yıl öncesine kadar hiç sevmediğim, deyim yerindeyse boğazıma takıldığı için yutamadığım, mısır ekmeğini artık çok seviyorum. Sevgili Papatya'nın nefis anlatımı ile cesaretlenip yaptığım ve çok severek yediğimiz ilk mısır ekmeğim hala ilk göz ağrım ve favorim :)
Bu hafta sonu yaptığım mısır ekmeği ise tek kelime ile mükemmel !
Harcını hazırlayıp kalıba dökerken, çiğ çiğ yememek için kendimi zor tuttum inanın :) Kek harcının kasede kalan son kısmını, ziyan olmasın diye :) mideye indirmeyi seviyorsanız, bu ekmekte de kendinizi zor tutacaksınız.
Normalde kendi yaptıklarıma hep bir kusur bulan, "şurası şöyle olsaymış, daha iyi olurmuş" diyen ben, bu ekmeğe bayıldım!
Üstelik hafta sonu, farklı zamanlarda bir araya geldiğimiz bazı arkadaşlara bu ekmekten yanımda götürerek ikram ettim ve herkesin ortak sorusu; "ne zaman yayınlanacak?" oldu :)
Tadına bakan arkadaşlardan, benim için, görüşü en değerli olan, (Trabzon'lu olduğu için) Ahmed'di ve o da "tadı tek kelime ile mükemmel ama un gibi çekilmiş, mıhlama'lık mısır unu ile değil, daha iri taneli mısır unu ile yapılsa, şöyle yerken ağızda çıt çıt etse, daha iyi olur" dedi:)
Bu dip notu da atlamak istemedim.
Sonuç olarak, hem akşam yemeklerinizde hemde çayın yanına nefis bir seçenek bu mısır ekmeği.
Malzemeler
- 1 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı (200 ml.) Süt
- 1 Su Bardağı (200 ml) Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Toz Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı (silme) Tuz
- 1/2 (yarım) Su Bardağı Un
- 4 Su Bardağı Mısır Unu
- 1,5 Su Bardağı (kaynar) Su
- 1 Paket Kabartma Tozu
- Derin bir kasede, yumurta, süt, yağ, şeker ve tuzu çırpma teli ile iyice çırpın.
- Karışımın üzerine un, mısır unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin ve karıştırın.
- Son olarak, sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. (Bu aşamalarda karışım oldukça kıvamlı oluyor, çırpma teli ile zorlanabilirsiniz, ben de iri bir kaşık ile karıştırdım)
- 20x30 cm. ölçülerinde veya 24-26 cm. çapında bir kabı katı yağ ile yağlayıp, un serpin ve karışımı dökün.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, 35-40 dk. üzeri iyice pembeleşip, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
& Papatya'nın Tarifi ile Mısır Ekmeği
0 yorum:
Yorum Gönder