ZEYTİNYAĞ İLE BİRLİKTE BAŞLI BAŞINA BİR ANA YEMEK...
Domatesli ve zeytinli muffin tarifini verirken, hayalimdeki ekmeği uzun uzun anlatmış ve bir sonraki denemem de Söke un ekmek karışımları ile deneyeceğim demiştim.
Söke un her zamanki gibi beni yanıltmadı, ekmek gibi ekmek oldu :)
Ben boşuna slogan üretmiyorum; "Söke un ile ne zaman tanıştım, işte o gün ekmek makinemle barıştım" diye :)
Ben ekmeği, 7 tahıllı ekmek karışımı ile yaptım, böylelikle hem domatesli, zeytinli hemde içinde ayçekirdeği, susam, ceviz gibi tahıl ve yemişler olan çok zengin bir ekmek oldu.
Güzel bir davet sofrası öncesinde, üzerine kekik ve pulbiber serptiğiniz zeytinyağ ile ikram edebilirsiniz bu ekmeği, ama dikkat edin misafirlerin midesinde ana yemekler için yer kalsın :)
Bir sonraki ve aynı malzemeler ile son ekmek denemem, hazır ekmek karışımı ile değil, beyaz yada kepekli un ile olacak, hazır ekmek karışımları kullanmak istemiyorum diyenler için :)
Malzemeler
- 1 Paket Söke Un - 7 Tahıllı Ekmek Karışımı
- 1 Paket Kuru Maya (Paketin içinden çıkıyor)
- 1 Su Bardağı (200 ml.) Süt
- 3/4 Su Bardağı (120 ml.) Su
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 2 Çay Kaşığı Şeker
- 1 Su Bardağı (doğranmış) Kurutulmuş Domates
- 1 Su Bardağı (doğranmış) Siyah Zeytin
Yapılışı
- Domatesleri minik minik doğrayın ve 10-15 dk. suda bekletin. Suyunu süzüp, bir peçetenin üzerinde bekletin.
- Aynı şekilde zeytinleride çekirdeklerini çıkarıp, minik minik doğrayın ve 10-15 dk. suda bekletin. Suyunu süzüp bir peçetenin üzerinde bekletin.
- Ekmek makinenizin haznesine süt, su, yağ, tuz ve şekeri koyun.
- Karışımın üzerine ekmek karışımını dökün. Üzerinde minik bir havuz açarak, mayayı koyun ve üzerini unla kapatın. (ekmeğinizi hemen yapmayıp, daha sonra pişirilmesi için programlayacaksanız bu kısım çok önemli)
- Ekmek makinenizin, 900 gr, ince kabuk ve 3 saat pişiren normal ekmek programını kurun.
- Malzeme ekleyeceğinizi belirten bip sesini duyunca, domates ve zeytinleri ekleyin.
& Ekmek makineniz yoksa, ekmeğinizi Çavdar Unlu Ekmek yazısında anlattığım şekilde elde de yapabilirsiniz.
Benzer Tarifler;
& Kurutulmuş Domatesli ve Zeytinli Muffin
SÖKE UN KARIŞIMLARI İLE SADE EKMEK...
Söke un karışımları evimizden eksik olmuyor, hem biz haftada en az 1 adet tüketiyoruz hemde misafirliğe giderken, helede kahvaltıya davetli isek mutlaka ekmek yapıp, götürüyorum.
Ekmeği genellikle sade yapıyorum, yada yukarıda olduğu gibi, domatesli-zeytinli bazen haşhaş tohumlu yada bol cevizli.
Sade yaptığımda, tarif istendiği zaman, blogdaki "şu tariften şunu çıkarın vs." gibi açıklamalar yapmak yerine, buraya da yazmak istedim. İçine fazladan bir malzeme koymadan "sadeli" :) bir ekmek yapmak isterseniz, bu tarifi kullanabilirsiniz.
Malzemeler
- 1 Paket Söke Un Ekmek Karışımı
- 1 Paket Kuru Maya (Paketin içinden çıkıyor)
- 1 Su Bardağı (200 ml.) Süt
- 3/4 Su Bardağı (120 ml.) Su
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 2 Çay Kaşığı Şeker
Yapılışı
- Ekmek makinenizin haznesine süt, su, yağ, tuz ve şekeri koyun.
- Karışımın üzerine ekmek karışımını dökün.
- Üzerinde minik bir havuz açarak, mayayı koyun ve üzerini unla kapatın. (ekmeğinizi hemen yapmayıp, daha sonra pişirilmesi için programlayacaksanız bu kısım çok önemli)
- Ekmek makinenizin, 900 gr, ince kabuk ve 3 saat pişiren normal ekmek programını kurun.
0 yorum:
Yorum Gönder