Banner 468 x 60px

 

5 Şubat 2009 Perşembe

Ballı Susamlı Kurabiye

0 yorum
Susamlı Tatlı Kurabiye

SADE KURABİYE'YE BAL VE SUSAM DOKUNUŞU :)
Aslında bu kurabiye için söylenebilecek çok da fazla bir şey yok. Başlık yeterli :) Çoğumuzun bildiği, zaman zaman, zencefil, tarçın vs. gibi baharatlar ile zenginleştirdiği sade kurabiye hamuru.
Hem lezzetli olması, hemde pişerken şeklinin değişmemesi nedeniyle siparişlerimde de tercih ettiğim bir tarif. Ek olarak, birde olmazsa olmazım, portakal kabuğu rendesi...
Daha önce, kullandığımı belirttiğim tariften farkı, içinde nişasta olmaması. Şeklinin değişmemesinin nişasta ile bir ilgisi varmı bilemiyorum ama ben olduğunu düşünerek artık eklemiyorum.
Tarif; Sn.Ayşe Tüter'e ait. Benim tarifi uygularkenki hatam susamı az kullanmam oldu. Önerim; balı sürdürdükten sonra kurabiyeyi tamamen susamla kaplamanız.
Kurabiyeler susamın azlığına rağmen, hafta sonu grubundan geçer not aldı :) En az vişneli mekik'ler kadar ilgi gördü. Bu nedenle sizlerle paylaşmak istedim :)

Malzemeler
  • 125 Gr. Tereyağ yada Margarin
  • 3/4 Su Bardağı (1 Bardaktan 1 parmak eksik) Pudra Şekeri
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Zencefil
  • 2 Yemek Kaşığı (un gibi çekilmiş) Fındık
  • 1 Çay Kaşığı Karbonat
  • 2,5 Su Bardağı Un

Yapılışı

  • Öncelikle yağı çok kısık ateşte eritin ve soğutun.
  • Pudra şekeri ve yağı çırpma teli ile iyice karıştırın.
  • Fındığı ekleyin ve çok az karıştırın.
  • 2 su bardağı un, karbonat ve zencefil'i karışımın üzerine eleyin, yumurtayıda ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  • Kalan unu, kaşıkla yavaş yavaş hamur toparlanana kadar ekleyin.
  • Hamuru 20-30 dk. buzdolabında dinlendirin.
  • İstediğiniz bir kalıpla yada çay bardağı ile kesip, şekil verin.
  • Hafif yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Üzerlerine bal sürün. (Ben bu iş için işaret parmağımı kullandım:)
  • Bolca susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında 18-20 dk. pişirin. Fırından çıkınca, ızgara tel üzerinde soğutun.

Benzer Tarifler;

& Annemin Tarifi ile; Susamlı Kurabiye

0 yorum:

Yorum Gönder