MUHTEMELEN SON ELMALI TARİF :)
Elma ile özellikle pişmiş elma ile aramın iyi olmadığını, hatta ağzıma bile sürmediğimi Elmalı Ay Çöreği yazısında uzunca anlatmıştım.
O yazıda da belirttiğim gibi evde bolca bulunan elmaları, değerlendirmek amacı ile pişirip buzluğa koymuş ve misafirlerimiz için iki çeşit haline getirmiştim.
Elmalı milföy dilimlerinin tarifi daha doğrusu ilham kaynağı Siret yenge. Katıldığı bir günde, yemiş ve çok beğenmiş, onun yediği tarifte milföy hamuru rulo yapılmış ve dilimlenmeden pişirilmiş.
Bu şekilde sunum olarak çok güzel olurdu ama servis ederken zor olacağını düşündüm. Milföy hamuru zaten hemen dağılan ve kırıntıları saçılan bir hamur, bu nedenle ben çiğken dilimleyip, dilimler halinde pişirdim. Servisi daha kolay oldu ve hem çıtır hemde yumuşak atıştırmalık oldular.
Malzemeler
- 9 Adet Kare Milföy Hamuru
- 3 Adet (Orta Boy) Elma
- 2 Tatlı Kaşığı Şeker
- 1 Çay Bardağı (irice kırılmış) Ceviz
- 1 Çay Kaşığı Tarçın
Yapılışı
- Elmaları rendeleyin ve orta ateşte şeker ve tarçın ekleyerek, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Altını kapatıp cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Milföy hamurlarını unlanmış bir tezgaha, üçerli sıra halinde, bir kare oluşturacak şekilde dizin. (tam yanyana değil kenarları hafifçe birbirinin üstüne gelecek şekilde dizin)
- Hamurları, oklava yardımı ile hafifçe açın.
- Elmalı harcı üzerine yayın ve sıkıca rulo yapın.
- Yaklaşık 1 - 1,5 cm.lik dilimler kesin ve tepsiye dizin. (Tepsiyi yağlamanıza gerek yok)
- 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 25-30 dk. hamurların üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
& Elmalı harcı hazırladıktan sonra, bir buzdolabı poşetine koyarak buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder