AKRABALAR TOPLANDI...
Bu kadar kalabalık bir akraba grubu ile en son Ramazan ayında iftar sofrasında buluşmuştuk. Hafta sonu 18 kişilik çekirdek aile (!) grubumuza, tüm akrabalarda eklenince, gündüz hanımlar ile çocuklar ve akşam eşler ilavesi ile birlikte oldukça yoğun bir gün yaşandı evimizde.
"Yediğin içtiğin senin olsun, gördüklerini anlat" atasözümüzün tersine, blogun formatı gereği, hareketli günümüzden, doğal olarak yediklerimiz yansıyacak bloga:) Lafı fazla uzatmadan, detaylara geçiyorum.
Misafirlerin sayısı bir hayli fazla olunca, herkesin sevdiği çeşitlerden rahat rahat alabilmesi için masa düzenini mutfağa ve açık büfe olarak kurdum. Konsolun üzerinede içecek büfesi hazırladım. Herkes çayını, kahvesini kendi zevkine göre hazırladı, yiyeceklerde tabaklarda artıp, ziyan olmamış oldu böylelikle. Soframızda, fotoğraftakilerin haricinde Kısır ve Yaprak Sarma'da vardı. Eşim fotoğrafları çekip, hanımları baş başa bırakmak istediği için:) henüz hazırlık aşamasında olan Kısır ve Yaprak Sarma'nın tabakları boş olarak kaldı:) Sevgili kayınvalidem, kısır, yaprak sarma, açma ve irmik helvasını yaparak üzerimdeki yükü büyük ölçüde aldı. Siret Yenge'de patatesli böreği yapınca bana sadece tatlıları ve kurabiyeleri hazırlamak kaldı.
Soframızda nelermi vardı?
- Çilekli Pasta
- İrmik Helvası
- Patatesli Börek (Siret yenge'den)
Sofranın yarısını tatlılar, diğer yarısını tuzlular olarak planladım. Bebek kurabiyeleri'nde kullandığım klasik kurabiye hamuruna kalıpla çiçek şekli vererek sundum, özellikle çocuklar onca çeşit arasında sadece bu kurabiyeye ilgi gösterdiler ve hatta içlerinden bir tanesi "çiçek kurabiye istiyorum" diye ağladı desem:)
Çilekli pasta'nın yanısıra birde çikolatalı pasta yapmayı düşündüm ama ikisi birden çok fazla olur diye, Havuçlu Kek yapıp üzerine çikolata sos döktüm.
Çilekli pasta ise kelimenin tam anlamı ile harika oldu, tam bir bahar pastası. Normalde misafirlerin yanında kendi yaptıklarımı övmeyi sevmem, hatta "şurası şöyle olsa daha iyi olurdu" derim hep, ama bu pastaya ben bile söyleyecek bir şey bulamadım, şahaneydi :) Pandispanyasını, yoğurtlu sade pandispanya tarifi ile hazırlayıp üçe ayırdım, kendinden nemli bir kek olduğu için ıslatmadım, ara kremasını da tiramisu kreması gibi hazırladım ve ara katlara bolca minik minik doğradığım çilekleri serptim, üstünüde krem şanti ile kapladım.
0 yorum:
Yorum Gönder