Banner 468 x 60px

 

2 Ekim 2007 Salı

Kırmızı Biber Sarması

0 yorum

Kırmızı Biber Sarması

HER SOFRAYA YAKIŞAN BİR MEZE...
Bu güzel meze tarifini ilk kez
Yasemin'ciğim de gördüm ve hemen yapmalıyım dedim. Hatta aynı gün sevgili Burçin'in blogunda ve yazımı hazırlarkenden de Kevgir'in Ekim sayısında gördüm. Şu anda blog dünyasının gözde bir tarifi kendileri :)
Geçen cuma akşamı
üç kişilik iftar soframızı ve kayınvalidemin iftar sofrasını süsledi bu şık rulolar, biz çok beğendik hatta arkadaşımız iç malzemesini çok beğenip; "bu malzeme ile harika ravioli olur" dedi. İşte bana bir fikir daha ! Benim aklıma da bu tarifin içine patlıcan salatası hazırlayıp sarmak geldi, sanırım müthiş olur. İlk fırsatta yapacağım ama her iki şekilde de sizlere gönül rahatlığı ile önerebilirim.

Malzemeler
  • 6 Adet (İri) Kırmızı Biber
  • 6 Adet Yeşil Soğan
  • 2 Çay Bardağı (Ezilmiş) Beyaz Peynir (Orta Yağlı)
  • 7-8 Dal Maydanoz
  • 1 Yemek Kaşığı (iri kırılmış) Ceviz
  • Tuz - Karabiber
  • Zeytinyağ
  • Limon

Yapılışı

  • Biberleri közleyin ve kabuklarını soyun, bir taraftan keserek açın ve içini temizleyin.
  • Beyaz peynir, kıyılmış maydanoz, ceviz, tuz, karabiber ve çok az zeytinyağını karıştırın.
  • Biberlerin geniş tarafına 1 yemek kaşığı kadar peynirli karışımdan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.
  • Taze soğanın yeşil kısımlarını kesin, (uzunluğu yaklaşık 20 cm. olsun) ve üzerine kaynar su dökün, 3-4 sn. suda bırakıp süzün. Bu işlem ile sarmalarınızı rahatlıkla fiyonk yapabileceksiniz.
  • Sarma işlemi bitince üzerine az miktarda zeytinyağ ve limon suyu gezdirin.

0 yorum:

Yorum Gönder