Banner 468 x 60px

 

9 Ekim 2007 Salı

Domatesli Şehriye Çorbası

0 yorum
Nagehan Anne - Şehriye Çorbası

RAMAZAN AYININ BAŞ TACI...
Babam çorba içerken "Sanki her kaşıkta midem tedavi oluyor, iyileşiyor" der. Ben her zaman olmasa da özellikle ramazan ayında bu söze çok katılıyorum.
Oruç açarken içtiğim her kaşık çorba içimde bir yerleri onarıyor, bütün eksikleri yavaş yavaş tamamlıyor sanki.
Domatesli şehriye çorbasını kayınvalidem sıklıkla yapıyor ve çok beğenerek içiyoruz.
İftar soframızın yemeklerini paylaşırken, herkesin bildiği bir tarif olduğunu düşündüğümden detaylarını yazmamıştım ama yorumları okuyunca çorbanın başlı başına bir yazıyı hakettiğine karar verdim.
Tarifi okuyunca görüntüsü biraz ağır görünen bu çorbanın aslında ne kadar yağsız ve hafif olduğunu göreceksiniz.
Ramazan ayı sona ermeden yayınlamak istedim, denemek istersiniz diye...

Malzemeler
  • 2 Adet (Orta Boy) Domates
  • 5-6 Adet Sivri Biber
  • 1 Adet Kırmızı Biber
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 3/4 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Arpa Şehriye
  • 1 Yemek Kaşığı (Kuru) Nane
Yapılışı
  • Domates, sivri biber, kırmızı biber ve salçaları robotta incecik çekin, birbirlerine karışıp koyu bir sos kıvamında olsunlar.
  • Bir tencereye sıvı yağı koyup kızdırın, domatesli karışımı ekleyin ve 2-3 dk. kavurun.
  • 1 Lt. su ekleyin ve karışım kaynayınca altını kısın. Kısık ateşte 30 dk. kaynatın.
  • Arpa şehriye yada tel şehriyeyi ekleyin ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu aşamada çorba gözünüze çok koyu görünürse bir miktar kaynar su ekleyin.
  • Şehriyeler piştiğinde naneyi ekleyin ve hızlıca karıştırıp altını kapatın.

0 yorum:

Yorum Gönder