Banner 468 x 60px

 

31 Ekim 2015 Cumartesi

LORLU ANNE KURABİYESİ

0 yorum

 Bugün ülkemiz için önemli bir gün. Hayırlısıyla, vatandaşlık görevimizi yerine getireceğiz. Şu parti bu parti meselesi değil, ülkemiz için hangisi hayırlıysa o yada onlar gelsin inşallah diyorum. Rabbim hayırlara vesile etsin.
 Bu kurabiyeler, yoğurt yapmak için aldığım süt kesilince, kesilen sütten lor yapmamla meydana geldi.
 Eskilerden annelerimizin yaptığına benzettiğim için, anne kurabiyesi de demek istedim ismine.
Biraz kıtır oluyor üzerindeki şekerden dolayı. Biz çok severek tükettik umarım sizler de beğenirsiniz. Eskileri yad edelim biraz olmaz mı ?

Malzemeler;

  • 2 yumurta (birinin beyazı üzerine)
  • 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu ( 1 çay kaşığı dolu karbonat kullandım ben daha güzel kızarması için)
  • isteğe göre portakal kabuğu rendesi yada vanilin
  • 1,5 su bardağı tuzsuz lor peyniri
  • aldığı kadar un
  • üzeri için biraz toz şeker
Yapılışı;
  1. Yumurtanın birinin beyazını ayırırız.
  2. Şeker ile yumurtayı şeker eriyinceye kadar çırparız.
  3. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekler biraz daha çırparız.
  4. Lor peynirini ve vanilin yada portakal kabuğu rendesinden hangisini kullanacaksanız aromayı vermesi için bunları ekleriz.
  5. Karbonat kullanacaksanız her zamanki gibi karbonatın üzerine birkaç damla limon sıkar karıştırır unla birlikte karışıma ekleriz. Kabartma tozu kullanacaksanız limon sıkmadan direkt unla birlikte ekleriz. Sonraki un ilavesini her zamanki gibi kontrollü olarak azar azar ekleriz.
  6. Kulak memesi kıvamında bir hamur olunca, elimizle istediğimiz şekli verir, önce yumurta akına sonra şekere batırıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizeriz.
  7. 160 derecede hafif kızarıncaya kadar pişiririz. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder