Banner 468 x 60px

 

3 Kasım 2015 Salı

Haşhaşlı Gözleme

0 yorum


  Haşhaşlı gözlemeyi, Nilgün ablam yapmıştı bize. Ben de ondan aldığım tarifi uygulayarak denedim. Oldum olası haşhaşı yakıştırırım hamurişlerine. Gözlemede de çok güzel oldu.

Malzemeler;
  • 1 paket yaşmaya
  • 5,5 su bardağı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su
Sonradan yoğurmak için;
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Arası için;
  • 150 gram kadar haşhaş (ezme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 kaşık sıvıyağ
Yapılışı;
  1. Mayayı biraz ılık su ile eritiyoruz. Biraz tuz ve yeteri kadar un ile ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. İki katı kabarana kadar ılık bir yerde üzeri örtülü bir şekilde mayalandırıyoruz.
  2. Mayalanan hamuru, elimize aldığımız sıvıyağ ile tekrar yoğuruyoruz. İkinci mayalamaya bırakıyoruz. (3 kaşık yeterli oluyor)
  3. Arasına kullanacağımız haşhaşı bir kaseye alıp, biraz tuz ve sıvıyağ ile açıyoruz.(isterseniz çok az su da katabilirsiniz)
  4. Hamuru ikiye ayırıyoruz. Birinci kısmını beze yapıp, merdane ile açıyoruz. Arasına hazırladığımız haşhaşın yarısını sürüyoruz.Açtığımız hamuru alttan başlayıp koca bir rulo yapıyoruz. İki parmak genişliğinde enlemesine kesiyoruz.
  5. Her bir kestiğimiz parçayı, uçlarından kapatıp, biraz un ile tekrar açıyoruz. Hafif yağladığımız tavada  kısık ateşte altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Not; isterseniz ölçüleri yarıya indirip denemelik yapabilirsiniz. Yada yine isterseniz, haşhaş yerine haşlanmış patates yada başka çeşitlerle de yapabilirsiniz gözlemelerinizi. 

  


0 yorum:

Yorum Gönder