Banner 468 x 60px

 

11 Temmuz 2013 Perşembe

yoğurtlu mantı çorbası

0 yorum


Yoğurtlu mantı çorbası, kıymayla doldurulmuş bohça bükümlü mantı ile yapılır. Arzu edilirse, çorba içerisine haşlanmış nohut veya haşlanmış mercimek katılabilir. Yoğurtlu mantı çorbası salçasız yapılabildiği gibi, domates ve salça ortak kullanılarakta yapılabilir. Ayrıca, lezzetini artırmak için sarımsak ilave edilebilir. İstenirse çorbanın kıvamını artırmak için, terbiyesi hazırlanırken bir kaşık un ilave edilebilir. Yoğurtlu mantı çorbası hazır mantı kullanılarak yapılabildiği gibi, buradaki tarifine uygun olarakta yapılabilir. Sultan, her daim yoğurtlu mantı çorbasını kendi hazırladığı bohça mantı ile yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
250 gr. bohça mantı
beş kaşık zeytinyağı
yarım kaşık domates salçası
bir yumurta
bir bardak yoğurt
kuru nane, tuz
altı bardak su

Yapılması
tencereye altı bardak su koyun ve kaynatın
üzerine mantıyı ilave edin karıştırın
tencere açık olarak mantıyı 15 dakika haşlayın
kase içinde yumurta ve yoğurdu çırpın
üzerine bir kepçe mantının suyundan alın karıştırın
ve bu sosu tencereye ilave edin karıştırın
tencereyi bir taşım kaynatın ve ocağı söndürün
tavada yağ ile birlikte salça ve naneyi kavurun,
tencereye ilave edin, ardından çorbanının tuzunu ayarlayın
ve gönlünüzce, dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder