28 Temmuz 2013 Pazar
tavuklu sigara böreği
Tavuk etli sigara böreği tavuk kıyması ile yapılabildiği gibi, tavuk göğsü veya tavuk budu kuşbaşı doğranarakta yapılabilir. Böreğin içi hazırlanırken istenilen baharat kullanılabilir. Hazırlanan tavuklu sigara böreği fırında veya yağ içerisinde kızartılabilir. Böreğin çıtır olanını seviyorsanız eğer; tarifimde olduğu gibi istenirse börek, galeta unu ile kaplanabilir. Tavuklu siğara böreği yapımı ve kızartılması damak zevkinize kalmış, istediğiniz yöntemle böreğinizi hazırlar ve kızartırsınız. Sultan, tavuklu sigara böreğini bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
300 gr. tavuk göğsü
üç yufka
bir soğan
üç kaşık sıvı yağ
bir bardak galeta unu
iki yumurta
iki sivri biber
iki domates
karabiber, pul biber
bir tutam maydanoz
kızartma yağı
tuz
Yapılması
yufkaların her birini sekiz eşit parçaya bölün
tavuk göğsünü, soğanı ve biberleri doğrayın
domatesleri rendeleyin
bir kap içinde az tuz ile yumurtaları çırpın
yağ içinde soğan ve sivri biberi kavurun
üzerine tavuk göğsünü ilave edin beyazlaşıncaya kadar kavurun
ardından rendelenmiş domatesi
birer çay kaşığı karabiber, pul biber
ve bir tatlı kaşığı tuzu ilave edin, karıştırın
malzemeler kaynamaya başlayınca kapağını kapatın
ağır ateşte malzemeler suyunu çekinceye kadar pişirin
ocaktan alın, doğranmış maydanozu ilave edin, karıştırın
yufka dilimlerinin geniş kısmına bir kaşık iç koyun ve sarın
kızartma yağını fazla kızgın olmayacak şekilde ısıtın
sardığınız börekleri önce yumurtaya
sonra galeta ununa bulayın ve yağ içinde kızartın
ardından böreğinizi gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder