14 Temmuz 2013 Pazar
terbiyeli düğün çorbası
Terbiyeli düğün çorbası daha çok, küçükbaş hayvanların gerdanı haşlanarak yapılır. Haşlanan gerdanın eti kemiğinden ayrılarak küçük parçalara bölünür ve haşlama suyu ile birlikte düğün çorbası yapımında kullanılır. Haşlanmış dana eti ve etin suyu kullanılarak, düğün çorbası yapılabilir. Tarifimde kuzu gerdan yerine kemikli dana etini "düdüklü tencerede" haşlayarak düğün çorbası yaptım. Sultan, terbiyeli düğün çorbasını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
200 gr. haşlanmış dana eti
bir kaşık tereyağı
bir yumurta
bir kaşık un
bir bardak yoğurt
kırmızı biber, tuz
altı bardak et suyu
Yapılması
terbiyesinin hazırlanması
kase içinde yumurta, un ve yoğurdu çırpın
tencere içinde haşlanmış eti ve et suyunu bir taşım kaynatın
ardından, tencereden bir kepçe et suyu alın, terbiyeye katın, karıştırın
terbiyeyi tencereye ilave edin ve karıştırın
tencereyi 5 dakika süre ile ağır ateşte kaynatıktan sonra ocağı söndürün
tereyağı içinde kırmızı toz biberi kavurun ve tencereye ilave edin
ardından çorbaya bir tatlı kaşığı tuz ilave edin ve tuzunu ayarlayın
sarımsaklı sirke eşliğinde, çorbanızı gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder