Banner 468 x 60px

 

7 Aralık 2011 Çarşamba

yumurta salatası nasıl yapılır

0 yorum

Özellikle kahvaltı için, kayısı veya rafadan yumurta haşlamak bayağı sorunlu bir iş. Yumurtaların istenildiği kıvamda haşlanabilmesi, ancak yumurta haşlama makinesi ile mümkün. Elinizin altında makineniz yoksa, yumurtaları tecrübenizle haşlarsınız. Katı yumurta haşlarken fazlaca dikkate gerek yoktur, en az 12 dakika sürede haşlanır. Kayısı kıvamında yumurta 6 dakika sürede haşlanır. Rafadan yumurta ise, 2 ila 4 dakika sürede istenilen kıvamda haşlanır. Veya çok az pişmiş rafadan yumurta için 100 ila 120'ye kadar sayılır.

Yumurtaları haşlarken çatlamaması için, yumurtaların oda sıcaklığında olması gerekir. Dolaptan çıkarılan yumurtaları haşlamak gerekirse; yumurtanın sivri değil de, düz olan kısmından iğne ile bir delik açılması çatlamayı önler. Katı haşlanmış yumurta ile yumurta salatasını yapmak pratik bir iş. Salataya dilediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz, tercih sizin. Sultan genellikle yumurta salatasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
üç yumurta
iki taze soğan
karabiber, pul biber, tuz

Yapılması
soğanları ayıklayın ve halka doğrayın
yumurtaları katı olarak haşlayın ve soyun
soyulan yumurtaları uzunlamasına dörde bölün
bölünen parçaları kuşbaşı doğrayın ve kap içerisinde alın
üzerine soğan, karabiber, pul biber ve tuzu ilave edin
ardından bir güzel karıştırın, tuzunu ayarlayın
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder