Banner 468 x 60px

 

14 Aralık 2011 Çarşamba

Sebzeli Gül Böreği

0 yorum
Merhabalar canımmmm blogcanlarım:)

Bugün size hafif,pratik ve lezzetli yumuş yumuş bir börek tarifi vereceğim.

Emre maalesef yüz vermedi yine ama biz karı koca çok severek yedik.Şimdi de sevgili böreğimiz sizin huzurlarınızda:)))

Afiyette kalın inşallah:)

Hepinizi seviyorum ,öpüyorum veee tarife geçiyorum.




Sebzeli Böreğimiz İçin,

Malzemeler:

2 adet yufka
1 adet kabak
1 adet havuç
1adet patates
1/3 dereotu
1/3 maydanoz
1 adet yumurta sarısı
ayçiçek yağı ,yoğurt,tuz,

süslemek için,

çörek otu
susam

Yapılışı:
Kabağı,havucu,patatesi teflon tavaya rendeliyoruz.
2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip sebzeler sularını çekinceye dek kavuruyoruz.
Ocağın altını kapattıkta sonra ince kıyılmış maydanozu,dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.

Yufkayı + şeklinde 4 eşit üçgen parçaya bölüyoruz.
Hafifçe yoğurt sürüp ,soğuyan iç harcımızdan koyup rulo yapıyoruz.
Rulonun bir ucundan diğer ucuna kadar yuvarlayarak gül şekli veriyoruz.
Diğer yuflara da aynı işlemi yapıyoruz.(toplam 8 adet gülümüz olacak)
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine böreklerimizi yerleştiriyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu ve susamla süslüyoruz.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN



0 yorum:

Yorum Gönder