3 Eylül 2011 Cumartesi
dondurulmuş pırasa
Bu tarif kış mevsimi şok haşlayıp dondurucuya kaldırdığım pırasalardan birinin hikayesidir. Pırasayı sevdiğim için, yaz mevsimine hazırlık olarak her yıl kıştan iki paket pırasayı dondurucuya koyarım. Yemeğini düdüklü tencerede veya tencerede yaparım. Çoğu zaman pırasayı donmuş olarak çözdürmeden kullanırım. Pırasa şok haşlanıp çok iyi bir şekilde suyunu süzdürdükten sonra yatay olarak paketlenirse tencere içerisinde çabucak çözülüyor. Bu nedenle pişirirken bir zorlukla karşılaşmıyorum. Donmuş pırasanın yemeğinin lezzeti kış mevsimi pişen pırasa ile aynı. Ve hatta diyebilirim ki, daha da lezzetli oluyor. Donmuş pırasayı bir kilo veya yarım kilo olarak ister düdüklü tencerede isterseniz tencerede pişirin, kulanılan su miktarında bir değişiklik olmaz. Pişme süresi düdüklü tencerede kısık ateşte 5 dakikada; tencerede en düşük ısıda 30 dakikada pişiyor. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
yarım kilo donmuş pırasa
bir adet doğranmış donmuş havuç
bir küçük soğan
dört kaşık zeytinyağı
bir kaşık pirinç
bir tatlı kaşığı domates salçası
toz şeker, tuz
iki bardak kaynar su
Yapılması
tencerede önce yağ ile soğanı kavurun
üzerine havuçu ilave edin kavurun
ardından salçayı ilave edin kavurun
üzerine pırasa, pirinç, şeker, tuz
ve suyu ilave edin karıştırın
tuzunu karar hale getirin
tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağını kapatın
ağır ateşte yemek suyunu çekinceye kadar pişirin
ve limon ilavesi ile gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder