Banner 468 x 60px

 

10 Kasım 2009 Salı

Kuru Meyveli Portakallı Parfe

0 yorum
Kuru Meyveli Parfe

EV YAPIMI ALASKA FRİGO 2 :)
Evet, "herkes gider Mersin'e biz gideriz tersine" sözünü doğrulamaya devam :)
Koca yaz doğru dürüst serin bir tatlı yapmadan, ağustos böceği misali geçsin, kış gelsin, ben habire buz gibi tatlıları yapayım, zaten grip olan eşim daha da hasta olsun :( Çok kötüyüm ben çokk...
Kakaolu Cevizli Parfe'yi yaptığımdan beri aklımda, sade krem şanti ile meyveli parfe yapmak.
Denedim, beğendik :) Tadına bakan herkes, bir yorum kattı bu tatlıya.
Babam; "az daha tatlı olabilirmiş" dedi.
Eşim; "bisküvisi yarım paket daha fazla olsa sanki daha iyi olurmuş" dedi :)
Bana göre ise bisküvi miktarı tam kıvamında, sadece biraz daha tatlı olabilir evet.
Sizde denediğinizde eğer daha tatlı olsun derseniz, iki yemek kaşığı şekeri süt ile eriterek, krem şantiyi şekerli süt ile hazırlayabilirsiniz.
Servis ederken, üzerine mutlaka çikolata sosu gezdirmenizi öneririm. Sos olmadan eksik bana göre bu tatlı.
Ayrıca; kakaolu parfe'yi çok beğenen ama içinde çiğ yumurta olduğu için serin duranlar, bu parfe sizin için :)
Kuru meyve tadını sevmiyorsanız, onun yerine, bir muz'u küçük küçük doğrayıp, ekleyin şahane olur. (fikir; dr.oetker krem şanti paketinin arkasından)
Yapılış aşamaları, kullanılan malzemelerdeki markalar gibi püf noktalarını, kakaolu parfe'de uzun uzun anlatmıştım. Bu yüzden bu tarifi daha kısa anlatacağım.

Malzemeler
  • 2 Paket (sade) Krem Şanti
  • 2 Su Bardağı (400 ml.) Süt
  • 1 Paket Vanilya
  • 5 Yemek Kaşığı Kuru Meyve Karışımı
  • 3 Yemek Kaşığı (iri kırılmış) Ceviz
  • 1 Paket (sade) Piknik Bisküvi
  • 1 Paket (kakaolu) Piknik Bisküvi
  • 1 Adet Portakal'ın Kabuğu (rendelenmiş)

Yapılışı

  • Kuru meyveleri ılık suda 10 dk. kadar bekletin. Suyunu süzüp, peçete ile iyice kurulayın.
  • Krem şanti ve vanilyayı, soğuk süt ile çırpıp, hazırlayın.
  • Bisküvileri minik minik bir süzgecin içine kırın. Süzgeci iyice sallayarak, tozlarının dökülmesini sağlayın. (Bisküvi tozları, krem şantinin beyaz görüntüsünü bozmuyor bu şekilde, beyaz zemin üzerinde renkli noktalar oluyor dilimleyince)
  • Cevizleri elinizle iri iri kırın.
  • Portakalın kabuğunu, rendenin küçük tarafı ile rendeleyin.
  • 22 - 24 cm.lik bir kek kalıbı veya o ölçülerde bir borcamın tabanına buzdolabı poşeti serin. (strech film çok ince olduğu için yırtılıp tatlıya yapışabiliyor)
  • Hazırladığınız krem şantinin içine, sırasıyla, portakal kabuğu, ceviz, kuru meyveler ve bisküvileri ekleyin. Her malzemeyi ekledikten sonra karıştırın.
  • Üzerini kapatarak, 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra derin dondurucuya koyup, en az 1 gece bekletin.
  • Servis yapmadan 4-5 dk. önce oda sıcaklığına çıkarıp, rahatlıkla dilimleyebilirsiniz. Dilimledikten sonra da 4-5 dk. bekletip öyle servis etmenizi öneririm.
  • Parfe'yi derin dondurucuda 5-6 gün saklayabilirsiniz.

Kuru Meyveli Parfe

Son zamanlardaki, birbirinden güzel fotoğraflardan sonra bu parfe fotoğrafları sizi şaşırttı değilmi ? Eşim, çok rahatsız olduğu için, ben çekeyim bu sefer dedim.

Ama sonuç ortada :( Aslında bir dahaki yapışımda, eşim fotoğraflayınca yayınlayayım diye düşündüm ama sonra vazgeçtim, arada bakıp, onun kıymetini bileyim diye :)
Her işi ustasına bırakacaksınız, öyle değilmi ?

0 yorum:

Yorum Gönder