PİLAV GÖRÜNÜMLİ MAKARNA...
Aslında başlığı bu şekilde değil; "simple in the best / basit en iyidir" şeklinde yazmayı planladım, sonra bunu daha küçük harflerle yazmaya karar verdim, kıyamadım kendime bu kadar yüklenmeye :)
Ama yüklenmem lazım biraz, silkelenip kendime gelmem lazım. Ne bileyim, bir mantı açmalıyım örneğin, bir cheesecake yapmalıyım, bir mercimekli köfte, bir kadınbudu köfte olsa arşivimde fenamı olur. Yada baklava yufkasını sürekli börek yaparak bitireceğime, bir sütlü nuriye yapsam da afiyetle yesek... Hmm kulağa çok hoş geliyor ama nerede o cengaver :)
O kadar basit şeyler yapıyorumki son zamanlarda. Aslında her akşam mutfağa giriyor, akşam yemeği ve ofis için öğle yemeği hazırlıyorum bir kaç çeşit. Ama çok bilindik sebze yemekleri; Kıymalı Makarna, Mercimek Çorbası, Mısırlı Pilav, Arpa Şehriye Pilavı vs.
Bloga da bunları ekliyorum haliyle :)
Blogun diğer hünerli bayanları da pek meşgul bu aralar. Siret yenge, kızı için düğün telaşında, Filiz yenge'de minik Feyza'sı ile ilgileniyor. Yani bir yöresel lezzet yapalım da, Müge'de bloguna eklesin diyemiyorlar :)
Bu arada, unutmadan haber vereyim, çok güzel bir parti ile davet ettiğimiz :) Feyza kızımız 11.11.09 da dünyaya geldi. Şipşirin, çok yaramaz bi hatun :)
Herkese, güzel dilekleri, duaları için bir kez daha teşekkür ediyorum, hepsi kabul oldu çok şükür ve kızımız çok sağlıklı bir şekilde aramıza katıldı.
Konuyu nasıl tarife bağlayacağım bilemiyorum şu anda :))
Bu yemeğin, görüntüsünden dolayı adı pilav ama aslında bir makarna. Ben sık sık yapıyorum, özellikle biber dolması yada yaprak sarma var ise sofrada çok güzel oluyor.
İki renkli yapma fikrini, Emel Abla'dan öğrendim, kendisinden pek çok fikir ediniyorum, usta bir aşçı çünkü.
Emel Abla, bu tarifi margarin ve tereyağ ile yapıyor ben ise sıvıyağ ile. Su miktarını da zamanla üç bardak olarak kesinleştirdim.
İşten gelince, çok kolay bir şekilde hazırlayıp, demlenme süresi olmadığı için, pilavdan daha kısa sürede servis edebileceğiniz, çok pratik bir yardımcı yemek.
Malzemeler
- 2 Su Bardağı Arpa Şehriye
- 3 Su Bardağı (kaynar) Su
- 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Adet Tavuk Bulyon
Yapılışı
- Öncelikle kaynar suyun içinde, bulyonu eritin.
- Yağı biraz ısıtın ve 1 su bardağı şehriyeyi ekleyin. Orta ateşte, sürekli karıştırarak, rengi kahverengiye dönünceye kadar kavurun.
- Kavrulan şehriyeye, kalan şehriyeyi ve bulyonlu suyu ekleyip, bir iki kez karıştırın.
- Harlı ateşte, 1 dk. daha sonra ateşi kısarak, 10-15 dk. suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilavda tereyağ kokusundan hoşlanıyorsanız, piştikten sonra (ateşi kapatır kapatmaz) bir tatlı kaşığı kadar tereyağını, fındık büyüklüğünde parçalar halinde üzerine serpin. Bir beş dk. kadar beklettikten sonra karıştırın.
- Pilavın tuzu için bulyon yeterli oluyor ama siz damak zevkinize göre, kaynar suya tuz ekleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder