Banner 468 x 60px

 

8 Ocak 2009 Perşembe

Kabak Tatlısı

0 yorum
Kabak Tatlısı

MEVSİMİN EN GÜZEL TATLISI...
Kabak tatlısını oldum olası çok severim, aslında bütün meyve tatlılarını çok severim. Hem besleyicidirler hem de hamur olmadığı için vicdanımı biraz olsun rahatlatırlar. Annem her şeyi olduğu gibi bu tatlıyı da muhteşem yapar, ben blogda yayınlamak için tarifini isteyipte malzemeler listesini görünce önce ufak çaplı bir şok yaşadım, "en sevdiğin tatlı nedir?" diye sorsalar, hiç düşünmeden adını söyleyeceğim bu tatlının malzeme listesi bu kadar kısamıydı ? :)
Yanlıca kabak ve şeker...
Ben her ne kadar anneme sonsuz güvensemde, kendimde aynı malzeme ve ölçüler ile test ettim :) ve sonuç gayet başarılı...
Kabak tatlısının, akşamdan şekerin içinde bekletilmiş halini seviyorum ve bu şekilde yaptım, eğer aceleniz var ise -yapılışı 2- şeklinde yapabilirsiniz.
Muhtemelen bir çok hamarat ev hanımı bu tatlıyı gözü kapalı yapıyordur ama ben, hem arşivimde bulunsun hem de belki bilmeyenler vardır diye yayınlamak istedim.

Malzemeler
  • 2 Kg. Bal Kabağı (Kabukları soyulmuş, dilimlenmiş)
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker (750 Gr.)
Yapılışı (1)
  • Ayıklanmış kabakları bol su ile yıkayın.
  • Kabakları yıkarken hafifçe silkeleyip, karnıyarık tenceresi diye bildiğimiz yayvan bir tencereye dizin. (Kabağın üstünden ve elinizden süzülen su miktarı bu tatlı için yeterli)
  • Toz şekeri üzerine serpin ve tencerenin kapağını kapayarak, bir gece bekletin.
  • Ertesi gün, kabak ve erimiş şekerleri orta ateşte, tencerenin kapağı hafif aralık olacak şekilde, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yapılışı (2)
  • Ayıklanmış kabakları bol su ile yıkayın.
  • Kabakları yıkarken hafifçe silkeleyip, karnıyarık tenceresi diye bildiğimiz yayvan bir tencereye dizin. (Kabağın üstünden ve elinizden süzülen su miktarı bu tatlı için yeterli)
  • Toz şekeri üzerine serpin ve tencerenin kapağı hafif aralık olacak şekilde, çok kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Benzer Tarifler;

& Ayva Tatlısı

& Kuru İncir Tatlısı

& Kuru Kayısı Tatlısı

0 yorum:

Yorum Gönder