Banner 468 x 60px

 

10 Eylül 2008 Çarşamba

Salamlı Kaşarlı Kanepe

0 yorum
Salamlı Kanape

MİNİK DOYURUCU ATIŞTIRMALIKLAR...
Bu pratik tarif; benim ilk tattığım günden beri en sevdiğim kanepe şekli.
Bir iki kez kahvaltıya da yaptım ama mayonezli olduğu için kimilerine göre çok ağır oldu.
Bende akşam yemeklerinde, çorbadan sonra atıştırmalık olarak, beş çayı sofralarına yada bu yazıda da anlattığım gibi yemek sonrası çaya gelen hafif aç :) misafirlerim için yapıyorum genellikle.
Mayonez ve karabiberin birbirine bu kadar yakıştığını bu minikler sayesinde öğrendim ben ve sizede şiddetle öneririm.
Tarifin orjinalinde, ekmek yağda kızartılıyor ve bana göre en lezzetli halide bu. Ama "mayonez zaten zararlı birde ekmeği kızartmayalım" derseniz, fırında yağsız şekilde kızartabilir yada hiç kızartmadan yumuşak tost ekmeği ile yapabilirsiniz. Ekmek makinesi kullanıyorsanız, evde yaptığınız beyaz ekmek ile de nefis oluyor benden söylemesi.

Malzemeler
  • 3 Dilim Tost Ekmeği
  • 3-4 Dilim Salam
  • 2 Yemek Kaşığı Rendelenmiş Kaşar
  • 2 Yemek Kaşığı Mayonez
  • 1/2 Çay Kaşığı Karabiber

Yapılışı

  • Ekmek dilimlerini, ortadan ikiye yada dörde bölün. Bir tavada çok az sıvı yağ ile kızartın. Kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağının süzülmesini sağlayın.
  • Salamları incecik (rendelenmiş gibi) doğrayın.
  • Bir kasede, salam, kaşar, mayonez ve karabiberi iyice karıştırın.
  • Karışımı ekmeklerin üzerine sürün ve istediğiniz şekilde, somon dilimi, havuç, kırmızı biber, maydanoz vs. ile süsleyin.
  • Damak tadınıza göre tuz ekleyebilirsiniz yada 1 yemek kaşığı eski kaşar ve 1 yemek kaşığı taze kaşar rendesi kullanarak kendinden tuzlu ve daha lezzetli bir karışımda hazırlayabilirsiniz.

Salamlı Kanape

0 yorum:

Yorum Gönder