Banner 468 x 60px

 

22 Eylül 2008 Pazartesi

Kuru İncir Tatlısı

0 yorum
İncir Tatlısı

PRATİK BAYRAM TATLISI...
Bir kez daha zaman ne kadar çabuk geçiyor vs. tarzı bir cümle kurmak istemiyorum, sıkıldınız biliyorum. Ama cidden çok çabuk geçmiyor mu ? :) Ramazan geliyor, ne yapacağız, ne pişireceğiz derken, bayram tatlıları düşünmeye başladık bile. Annelerimiz, büyük annelerimiz bayramda bizleri misafir ederken, ikram edeceği tatlıları planlamaya başladılar bile, e bizde onlara giderken ne götüreceğimize karar verelim değilmi artık :)
İncir tatlısı, benim gibi pratikliği düstur edinmiş bayanlar için :) harika bir seçenek. Üstelik, çok az emekle gerçekten çok etkili, iltifat alan, insanın içini baymayan ama yoğun bir tatlı yapmış oluyorsunuz.
Tarif; blogumda şahane bir baklava tarifi ile yer alan Hülya yengemize ait.

Malzemeler
  • 400 Gr. Kuru İncir
  • 1 Su Bardağı (iri çekilmiş) Ceviz
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın
  • 4 Yemek Kaşığı Şeker
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Süt

Yapılışı

  • İncirleri güzelce yıkayın ve saplarını kesmeden yarım saat kadar, ılık suda bekletin.
  • İncirler yumuşayınca, alt tarafından içli köfte oyar gibi delik açın.
  • Ceviz ve tarçını karıştırın. İncirlerin içine bir tatlı kaşığı kadar koyun ve elinizde yuvarlayarak alttaki deliğin kapanmasını sağlayın.
  • Yayvan bir tencereye, sapları üste gelecek şekilde dizin.
  • Ayrı bir kapta süt ve suyu ısıtın (kaynatmanıza gerek yok) şekeri ekleyerek eritin.
  • Sütlü karışımı incirlerin üzerine gezdirin ve orta ateşte 15-20 dk. pişirin.
  • İncirler sıcakken bir servis tabağına alın ve tencerede kalan sosu üzerlerine gezdirin.
  • İyice soğuyunca, üzerine bir parça kaymak ekleyerek veya damak tadınıza en uygun şekilde (ben bu kısım da kaymağı tek geçerim:) servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder