Banner 468 x 60px

 

11 Haziran 2008 Çarşamba

Tavuklu Karnıyarık

0 yorum
Tavuklu Karnıyarık

İSTER TAVUKLU, İSTER KIYMALI, HER HALİ GÜZEL...
Madem, artık yemek pişirebiliyorum :) yada en azından yaptıklarım eşim tarafından beğeniliyor, blogun yemek arşivi kısmını biraz zenginleştireyim istiyorum.
Hazır yazda geldi, pasta, kurabiye, börek ne kadar az yesek o kadar iyi, hem pazarlar, marketler çok cazibeli sebzeler ile doldu, değerlendirmek lazım öyle değilmi?
Bu aralar sık sık, neredeyse gün aşırı zeytinyağlı taze fasulye pişiriyorum, bolcada bezelye. Hatta buzluğada hatırı sayılır miktarda bezelye koydum şimdiden. Önümüzdeki günlerde, barbunya, taze fasulye ve menemenlik de hazırlayacağız annemle. Hatta belki pandispanya dosyası gibi, Müge'nin buzluk dosyası bile hazırlayabilirim :) Yok, yok o kadarda değil :) Herkesin bildiği şeyleri yazacak kadarda kendini bilmez değilim.
Tavuklu karnıyarık; yazın en sevdiğim yemeklerden biri. Kıymalı yemekler ile çok aram olmadığı için, eski çalıştığım şirketteki aşçımız yapmıştı bana özel:)
O gün bugündür sık sık yapar ve bayıla bayıla yerim. Zaten ben patlıcanın her halini bayılarak yerim, kızartmasını, közlenmişini, yemeğini...

Malzemeler
  • 4 Adet Orta Boy (Tombik) Patlıcan
  • 3 Adet Tavuk But
  • 1 Adet Domates
  • 2-3 Adet Sivri Biber
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
  • Sıvı Yağ (Patlıcanları kızartmak için)
  • Tuz, Karabiber, Kekik ve Maydanoz

Yapılışı

  • Öncelikle patlıcanları alaca şekilde (siyah-beyaz şerit olacak şekilde) soyun. Yarım saat kadar acı suyu çıkması için tuzlu suda bekletin.
  • Tavukların, derilerini ve kemiklerini ayıklayın ve minik minik doğrayın.
  • Bir tavaya sıvıyağı koyun ve orta ateşte patlıcanları kızartın, patlıcanları peçete serdiğiniz bir tabağa alın ve yağının çıkması için biraz bekleyin.
  • Teflon bir tavada, tavukları sürekli karıştırarak kavurun. (Tavuklar ilk önce su bırakacak, daha sonra suyunu çekecektir. Suyunu çektiği sırada zeytinyağ yada sıvı yağ ekleyerek, turuncu bir hal alana kadar kavurun)
  • Minik minik doğradığınız biberleri ve domatesleri tavuğa ekleyin ve 3-4 dk. daha kavurun. Tuz, karabiber, maydanoz ve kekik ekleyerek tatlandırın ve altını kapatın.
  • Patlıcanların, ortasını çukur olacak şekilde açın ve hazırladığınız harcı çukurlara pay edin.
  • Servis yapmadan önce, 180 derecede ısınmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar fırınlayın ve sıcak servis yapın.

NOTLAR;

  • Patlıcanı, kızartmak istemiyorsanız, fırının ızgara bölümünde közleyebilir yada üzerine çok az sıvı yağ gezdirerek fırında pişirebilirsiniz, veya kapaklı bir tavada çok az yağ ile çok kısık ateşte pişirebilirsiniz. -Senin favorin nedir? derseniz, tabiki kızartarak olanı, onun için yukarda bana göre en güzel halini yazdım.
  • Karnıyarık'ı but eti yerine göğüs eti ilede yapabilirsiniz, yada yarı yarıya karışık kullanabilirsiniz. Ben göğüs etini lezzetli bulmadığım için, but kullanmayı tercih ediyorum.
  • Yemeği fırına verirken yada çıkmasına yakın üzerine kaşar rendesi serpebilirsiniz, çok lezzetli oluyor.
  • Yemeği aynı aşamaları kullanarak, klasik kıymalı karnıyarık olarakda pişirebilirsiniz. Bunun için Sosyete Mantısı'nda kullandığım harcı denemenizi özellikle öneririm.

0 yorum:

Yorum Gönder