Banner 468 x 60px

 

21 Haziran 2008 Cumartesi

Dereotlu Peynirli Poğaça

0 yorum
Dereotlu Peynirli Poğaça

SUNUM SEÇENEKLERİ ÇOK OLAN BESLEYİCİ BİR LEZZET...
Gün içinde blog komşularımı gezerken, pek çok tarifte "evet, bunu denemem lazım" diyorum ama çoğunlukla işe dalıp not almayı unutuyor, dolayısı ile yapmayada fırsat bulamıyorum. Bu poğaçalarıda sevgili Gönül'ün sayfasında gördüğümde, "ilk fırsatta yapmalı" demiş, sonrada unutmuştum, taki sevgili Fidan için düzenlediğimiz Baby Shower'da tadına bakana kadar :) Lezzeti o kadar güzeldiki, iki tanede çantama atıp eve getirmiştim :)
Poğaçaları yapmaya başladığımda, "bu sefer kendimi tutup harfiyen tarife sadık kalacağım" diye kendime söz verdim, hatta hamur işlerinde margarin olarak sadece Hüner marka kullanmama rağmen (soyadı torpili:) sırf Gönül Teremyağ diye yazdığı için bir paket satın aldım:) Ama gelin görünki hamuru yoğururken, tüm tatlı tuzlu hamur işlerinde olmazsa olmazım olan mahlep ve her şeyin içine yakıştığını düşündüğüm cevizde ekledim. Peyniri ise yerken hissedilmesini istediğim için yağsız kullandım. Peyniri sonradan koymayıp, içine karıştırdığımız için, yapımıda son derece pratik.
Poğaçalar içindeki sirke sayesinde inanılmaz gevrek, yoğurt sayesindede yumuşacık oluyorlar, hem yumuşak hem gevrek nasıl olur? derseniz, yapın ve görün derim :) Şekil olarak, ister yuvarlak, ister midye şeklinde yada tek tek uğraşamam derseniz, bütün rulo halinde yapıp, dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Malzemeler
  • 1 Paket (250 Gr.) Margarin yada Tereyağ
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağ
  • 1/2 Çay Bardağı (5 Yemek Kaşığı) Sirke
  • 4 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Yoğurt
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Adet Yumurta (Akı içine, sarısı üzerine)
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 5 Su Bardağı Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
  • 1 Su Bardağı (ezilmiş) Beyaz Peynir
  • 1 Demet (20-25 Dal) Dereotu
  • 1/2 Demet (10-12 Dal) Maydanoz

Yapılışı

  • Öncelikle margarini eritip, ılıtın. Derin bir kaba, erimiş margarin, zeytinyağı, sirke, yoğurt, tuz, mahlep ve yumurta akı'nı koyarak, çırpma teli iyice karıştırın.
  • Minik minik doğradığınız dereotu, maydanoz ve ezilmiş beyaz peyniri de karışıma ekleyin, karıştırın.
  • Un ve kabartma tozununu da ekleyip, yumuşak bir hamur yoğurun. (Unu her zaman olduğu gibi azar azar ekleyin)
  • Hamurun üzerini örterek, yarım saat kadar dinlendirin.
  • Hamurdan, mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri ve altı turuncu oluncaya kadar, yaklaşık 30-35 dk. pişirin.

& Peynir içinde erisin ve lezzet versin isterseniz, orta yağlı bir peynir kullanabilirsiniz.

& Mahlep eklemek yerine, Dr.Oetker'in mahlepli kabartma tozunu kullanabilirsiniz.

Benzer Tarifler;


0 yorum:

Yorum Gönder