Banner 468 x 60px

 

13 Mart 2008 Perşembe

Susamlı Kurabiye

0 yorum
Susamlı Kurabiye

TAHİN HELVASI TADINDA KURABİYE...
Kurabiyenin tarifi; annemin tarif defterinden. Geçen hafta kendi akraba gününde yapmıştı. Annem normalde kendi yaptığı hiçbir şeyi övmez, hatta sürekli kusurlar bulur, bende ona "sana iltifat etmemiz için hep böyle yapıyorsun" derim:) ama bu kurabiyeyi o kadar çok sevmişki, tarifi aldığı günden beri defalarca yapmış.
"Her gün yapasım var Müge" dedi:) Bana da blogunda mutlaka yayınla, herkes yapsın, çok sevilecek" dedi, bir yıldır ilk defa böyle bir ısrarda bulunması da size bir fikir verebilir diye düşünüyorum:)
Kurabiyenin tadı; aynı tahin helvası gibi oluyor ama helva gibi insanın içini bayıltmıyor.
İlk fırsatta aynı tariften, şekeri çıkarıp tuzlu ve mahlepli deneyeceğim, eminim antep kahkesi tadında nefis bir şey olacak, tahmin ettiğim gibi olursa sizlerle paylaşırım.

Malzemeler
  • 2 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Paket (250 Gr.) Margarin yada Tereyağ
  • 1 Çay Bardağı Susam
  • 1 Çay Bardağı Mısır Nişastası
  • 1 Paket Vanilya
  • 1/2 Paket Kabartma Tozu
  • 3 Su Bardağı Un

Yapılışı

  • Susamı teflon bir tavada, kısık ateşte, rengi hafif pembeleşene kadar kavurun. Altını kapatıp, soğumaya bırakın.
  • Oda sıcaklığındaki margarin ve şekeri mikser ile 2-3 dk.çırpın.
  • Soğumuş susam, yağlı karışım ve ve diğer malzemeleri karıştırın ve yoğurun. Unun hepsini birden koymayın, azar azar ekleyin.
  • Hamurunuz, toparlanınca un eklemeyi bırakın. (yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olmalı) Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak yada parmak şekli verin.
  • Hamur pişerken biraz yayılıyor, o nedenle tepsiye dizereken 1'er cm. aralıklar ile dizmenizi öneririm.
  • 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 20-25 dk. rengi hafif turuncu olana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder