BOL SÜSLEME SEÇENEKLİ BİR TART HAMURU...
Bu tartın hamuru inanılmaz lezzetli. Kıtır kıtır bir kek yada nazik bir kurabiye yiyormuş gibi hissediyorsunuz, hatta içinde hiç çikolata olmamasına, sadece kakao olmasına rağmen, bana çikolata yiyormuş hissi verdi. Çok değişik hisler yaşatan bir hamur kendisi :)
Hamuru benim yaptığım gibi mini tart kalıplarına döşeyip, üzerini istediğiniz bir malzeme ile; evde hazırlayacağınız bir krema, muzlu, vanilyalı puding yada istediğiniz bir cremole çeşidi ile doldurabilirsiniz.
İki su bardağı süt ile biraz koyuca pişireceğiniz beyaz yada normal çikolata sos da nefis oluyor. Ben bir kez, çikolata sos ile bir kezde cappicunolu cremole ile yaptım. Hatta aynı hamur ile bir kez de kurabiyeler yapıp, uçlarını eritilmiş çikolataya batırmayı düşünüyorum.
Malzemeler
- 1,5 Su Bardağı Un (200 gr.)
- 2,5 Yemek Kaşığı Toz Şeker (75 gr.)
- 3 Yemek Kaşığı Kakao (45 gr.)
- 2-3 Yemek Kaşığı (soğuk) Su
- 125 Gr. Tereyağ (yada Margarin)
Yapılışı
- Toz şeker ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını yoğurun. Kakaoyu, suyu ve azar azar unu ekleyin. Biraz sertçe bir hamur yoğurun. Üzerini örterek buzdolabında yarım saat dinlendirin. (Tüm tart hamurlarının ortak püf noktası soğuk olması, hatta kalıplara yerleştirme sırasında hamurunuz ısınırsa, fırına vermeden önce bir süre daha buzdolabında bekleterek soğutun)
- Tart kalıplarınızı, bir fırça yardımı ile tereyağ yada margarin kullanarak yağlayın. Hamuru tezgahta açarak kalıbınızın içine yayın. 180 derecede 20-25 dk. pişirin. Fırından çıkınca, kalıptan çıkararak ızgara tel üzerinde soğumasını sağlayın.
- Hemen hemen tüm tart tariflerinde, hamurun üzerine yağlı kağıt koyup, bir avuç bakliyat serpin deniyor, kabarmaması için. Ben her zamanki üşengeçliğim ile bu işlemi yapmadım, biraz kabardı ama içini doldurabileceğim kadar bir derinliği vardı.
- Bu ölçüde malzeme ile yaklaşık 8-10 cm. çapında 4 adet tart elde ettim.
0 yorum:
Yorum Gönder