SPAGETTI AL PERMASANI DEL AHMETTO :)
Fotoğrafını görmüş olduğunuz muhteşem spagetti sevgili Ahmed'in eseri... Dolayısıyla isim babası da kendisi:)) Ahmed ne zamandır, "bir kaç spesiyalim var, spagetti, mantarlı pilav ve tiramisu gibi, bir gün yapayımda yiyelim" diyordu. Ama ben itiraf ediyorum, bu kadar olağanüstü bir lezzet beklemiyordum.
Açıkçası en meşhur aşçıların neden erkek olduğuna bir türlü anlam veremiyordum ama bu makarnayı yedikten sonra kıskançlığı bir kenara bıraktım:)
Makarnadan, fotoğraftaki şekilde iki tabak yedim dersem sanırım lezzeti hakkında bir fikir sahibi olursunuz:) Eşim ve Ahmed makarnanın fotoğrafını çekerken, Ahmed'in herkese paylaştırdığı ilk tabağı ben afiyetle götürdüm, fotoğraf çekme kısmı:) bitipte onlar yemeğe başladığında "e, sizi yanlız bırakmıyım bari:)" diyerek ikinci tabağıda tepeleme doldurdum, bir bayan olarak performansıma hayran kaldılar tabi. Makarnayı denemenizi mutlaka öneriyorum, muhteşem bir lezzet, kulaklarımı iyi şekilde çınlatacağınıza eminim.
& Bu yazı ile tüm sevdiklerimin, blog dostlarımın ve ziyaretçilerimin yeni yılını kutlamak istiyorum. Umarım yeni yıl hepimize en başta sağlık ve tüm hayallerimizi gerçeğe dönüştürme fırsatları ile gelir...
Malzemeler
- 1/2 Paket Barilla Yassı Spagetti
- 1/2 Kg. Tavuk But Eti
- 1 Çay Bardağı Sızma Zeytinyağ
- 2 (İri) Diş Sarımsak
- 2 Orta Boy Domates
- 2 Yemek Kaşığı Paprika Sosu
- 5-6 Yaprak Fesleğen
- Tuz
- Parmesan Peyniri (üzeri için)
- İyice kızdırdığımız teflon tavaya yağı koyun ve yağıda kızdırın. Sarımsakları, tahta bir kaşık yada bıçağın yassı yüzü ile bastırarak çıtlatın ve kızgın yağın içine atarak 1-2 dk. kavurun. Sarımsakları yağın içinden alın.
- Tavukların yağlarını ayıklayıp, jülyen şeklinde doğrayın. (Jülyen doğrama: yiyeceklerin ince şeritler şeklinde kesilme tekniğidir. Uzunluğu genellikle 4-5 cm kadardır.) İçinden sarımsakları çıkarttığınız yağa ekleyin ve yüksek ısıda karıştırarak pişirin.
- Domateslerin; kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın ve küp küp doğrayın. Pişen tavuğa ekleyin ve hemen altını kısın. Kısık ateşte biraz tuz ilavesi ile domatesler eriyinceye kadar pişirin.
- Domateslerde pişince paprikayı ekleyin ve 1-2 dk. kavurun. İnce ince kıydığınız fesleğenleri ekleyin ve karıştırıp altını kapatın.
- Makarnayı önceden al dante (çok yumuşak olmayacak, hafif dişe gelecek şekilde) haşlayın, sıcak sos ile karıştırın. Üzerini parmesan peyniri, kiraz domates ve fesleğen yaprakları ile süsleyin.
NOTLAR;
- Makarna için bütün malzemeleri önceden hazırlayın. Malzemeleri sırayla ve beklemeden eklemeniz gerekiyor. Tavukları doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve suyunu süzdürün. Fesleğenleride ince ince kıyın.
- Tavukları çok kızgın yağda kızartmak, su bırakmamasını sağlıyor, domatesleri ekledikten sonra altını kısmakda aynı şekilde domateslerin su bırakmamasını sağlıyor.
- Sarımsağı doğramak yerine, üzerine bastırarak hafifçe çıtlatmak, yağa çok daha fazla aroma vermesini sağlıyor.
- Makarnayı mutlaka sıcak servis yapın, eğer beklemeniz gerekiyorsa, sosu ve makarnayı ayrı ayrı şekilde bekletin, servis yapacağınız zaman da ayrı ayrı ısıtıp, masaya getirmeden önce karıştırın.
0 yorum:
Yorum Gönder