Banner 468 x 60px

 

12 Aralık 2007 Çarşamba

Kremalı Kurabiye

0 yorum
Kremalı Kurabiye

YUMUŞAK KURABİYE SEVENLER İÇİN...
Sevgili Münevver'ciğimin Hünerli Bayanlar için hazırladığı
sofradan tüm tarifleri yayınlayacağımı söylemiştim.
Ama araya giren hastalığım ve
doğum günü hazırlıkları bu süreyi birazcık uzattı. Ispanaklı Pasta'nın gördüğü yoğun ilgi nedeniyle gecikmeden kurabiyeyi de sizlerle paylaşmak istedim.
Kremalı kurabiye, kıtır kıtır bir kurabiye değil, yumuşacık...
Sanırım içindeki yoğurt veriyor bu yumuşaklığı, ben kurabiyeleri mümkün olduğu kadar sert ve kıtır sevdiğim için, kendim yaptığımda her zaman yaptığım kıtır kurabiye şeklinde ama içine Münevverin dolgu kremasından hazırlayıp koyarak yapacağım, biskrem gibi bir lezzet olur diye düşünüyorum:)
Kurabiyelerin fotoğrafına bakıpta, önce kurabiyeler pişiriliyor, sonra kesilerek içine krema koyuluyor sanmayın:)
Münevver'ciğim kremasını bol koyduğu için pişerken bazıları çatlamış ve bence hoş bir görüntü oluşturmuş.

Malzemeler

Kurabiye Hamuru için;
  • 250 Gr. (1 Paket) Margarin
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • 3,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya

İç Kreması için;

  • 1,5 Yemek Kaşığı Un
  • 1/3 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Su Bardağı Süt

Yapılışı

  • Öncelikle iç kremanın malzemelerini küçük bir tencereye koyun ve sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1-2 dk. kaynatıp altını kapatın ve ılınmaya bırakın.
  • Kurabiye hamurunun malzemelerini yoğurun. (Margarin oda sıcaklığında olacak) Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde bir parça koparın ve avucunuzda açın. İçine bir tatlı kaşığı krema koyup, kapatın ve yuvarlayın. Üzerine hafifçe bastırarak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 180 derece de üzerini çok fazla kızartmadan pişirin.
  • Kurabiyeler biraz ılınınca üzerine pudra şekeri yada Dr.Oetker dekor şekeri serpin.

0 yorum:

Yorum Gönder