Banner 468 x 60px

 

16 Aralık 2007 Pazar

Revani

0 yorum
Şam Tatlısı

GÜLSÜM TEYZE'den BAYRAM HEDİYESİ...
Blogumu az çok takip ediyorsanız Gülsüm Teyze'yi de artık tanıyorsunuz demektir. Kendisinin birbirinden güzel
Karadeniz Yemeklerini, Tatlı ve Kurabiye'lerini yayınlamıştım daha önce. Ramazan'da bizi ağırladığı muhteşem iftar sofrası'ndan sonra yapmıştı bu tatlıyı. Ben hamur tatlıları ile aram olmadığı halde bayıla bayıla yemiş ve hemen tarifini not almıştım. Bayrama sayılı günler kala klasik tatlı tarifleri arayanlar için çok güzel bir seçenek olduğunu düşünüyorum.
Kendisine "Bu tatlıyı Revani olarak yayınlayacağım" dediğimde, "Bu tatlıya revani demek haksızlık olur, daha farklı, daha hafif" demişti. Gerçekten de yerken ağızda eriyen çok nefis bir tatlı, ben başka bir isim bulamadığım için kendisinden özür dileyerek:) Revani diye yayınlıyorum.
Bayram ile ilgili tariflerimi ve tatlı hediyelerimi ancak bayram sabahı yetiştirebildiğim için, son yazı olarak revani kaldı...

Bu yazı aracılığı ile tüm sevdiklerimin bayramını kutlar ve ağız tadınızın hiç bozulmamasını, her gününüzün bayram tadında ve mutluluğunda geçmesini dilerim.
Herkese kucak dolusu sevgiler...

Malzemeler

Kek Hamuru için;
  • 5 Adet Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1/2 Su Bardağı İrmik
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1/2 Su Bardağı Çok İnce Çekilmiş Fındık

Şerbet için;

  • 5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 6 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu

Yapılışı

  • Şerbet için; şeker ve suyu sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca, limon suyunu ekleyip 4-5 dk. sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  • Keki için; yumurtaları ve şekeri, krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sırasıyla önce sıvı malzemeleri, sonra toz malzemeleri ekleyin ve çırpın. Hafifçe yağladığınız (yaklaşık 40x50 cm. büyüklüğünde) dikdörgen tepsiye dökün ve 180 derecede üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Kürdan testi yaparak kontrol edin.
  • Kek fırından çıkar çıkmaz sıcakken, üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve soğuduktan sonra buzdolabına kaldırırak, ertesi gün servis edin.

Benzer Tarifler;

& Filiz Yengenin tarifi ile Revani

0 yorum:

Yorum Gönder