Yalancı tramisudan sonra, bir de bu versiyonunu denemek istedim. Müsli yeterince tatlı olduğundan içine bal katmayabilirsiniz. Puding kısmı ise yeterince lezzetli. İsterseniz, müsliyi kuru olarak da kullanabilirsiniz, ben ezilmiş muz ve bal ekledim. Yine tercih sizin.
Malzemeler;
- 1 paket sade puding tozu
- 3,5 su bardağı süt
- 1 paket sade kremşanti( ikililerden kullanacaksanız sadece bir paketini kullanıyoruz)
- kremşantiyi çırpmak için 1 su bardağı soğuk süt
- 5 kaşık müsli
- 1 tane muz
- 2 kaşık süt
- isteğe göre 1 tatlı kaşığı bal ( dolu olmasın)
Yapılışı;
- Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp dolaba kaldırıyoruz.
- Pudinge sütü ekleyip karıştırarak pişiriyoruz.
- Puding soğurken, bir tane muzu çatalla eziyoruz, 5 kaşık müsli ve isterseniz 1 tatlı kaşığına yakın bal ekliyoruz.(çok tatlı sevmiyorsanız bal eklemeyebilirsiniz) Müsliye 2 kaşık süt de ekleyip, muzla birlikte karıştırıyoruz.
- Soğuyan pudinge, çırptığımız kremşantiyi ekleyip, iyice homojen olana kadar çırpıyoruz.
- Kupların tabanına, 2-3 puding koyuyoruz. Üzerine, hazırladığımız müslili karışımdan tatlı kaşığıyla 2 tatlı kaşığı kadar küçük küçük toplar halinde koyuyoruz.
- Müslinin üzerine yine puding koyup, dolaba kaldırıyoruz.
- Servis etmeden önce benim gibi, müsli ile de üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder