Banner 468 x 60px

 

6 Temmuz 2015 Pazartesi

Erişteli Mercimek Çorbası

0 yorum

  Mutlu haftalar sevgili dostlar, hayırlı ramazanlar,
  Bizim evde yeşil mercimek çokça tüketilir. Sanırım bunda benim yeşil mercimeği sevmem de büyük etken. Her ne kadar babamız yeşil mercimeği yemese de kızları da alıştırdım bu duruma. Rabbim yaratmışsa vardır bir yararı, diyerek afiyetle yeyiniz.

Malzemeler;

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 tatlı kaşığı sebze çeşni
  • nane, kırmızı pul biber
  • 1 kaşık kadar tereyağ

Yapılışı;
  1. Yeşil mercimeği, biraz tuzla haşlıyoruz.
  2. Mercimeği süzüp, tencereye kuru soğanı doğruyoruz. Soğan şeffaflaşınca, biraz salça ekliyoruz ve kavuruyoruz.
  3. Mercimeği ekleyip, 5 su bardağı su ekliyoruz. Tuz, nane, sebze çeşni ekleyip, kaynayıncaya kadar ocakta tutuyoruz.
  4. Mercimekler kaynayınca, içine 1 su bardağı erişte ekliyoruz. Erişteler de yumuşayınca, ocağın altını kapatıyoruz.
  5. Bir küçük tavada, bir kaşık tereyağı eritip, içine pul biber ekliyoruz. Pişirdiğimiz mercimeğin üzerine döküp,servis ediyoruz. Afiyet olsun...
Not; Siz eğer daha sulu olsun istiyorsanız, sıcak su ilave edip bir iki tık kaynatabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder