Bu resmi instagramda yayınlayalı birkaç gün oldu. Yemek ise ramazandan önce yapıldı yenildi. Ben akşam üzeri çarçabuk hazırlamak zorunda kaldığım için hazır köfte harcı kullandım bu kez. Siz isterseniz bildiğiniz gibi soğanlı ve galetalı köfteler ile de hazırlayabilirsiniz. Yada benim gibi kızartmayıp çiğden de tepsiye alabilirsiniz ve daha fazla pişirirsiniz. Dediğim gibi benim çabuk yetiştirmem gerektiği için bu şekilde hazırlandı.Yapacaklara şimdiden afiyetler olsun...
Malzemeler;
- 500 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 paket köfte harcı
- 4 adet domates
- 4 diş sarımsak
- sıvıyağ,tuz,karabiber, pulbiber
- yeşil biber
- 2 küp şeker
- Kıymanın içine yumurta kırılır, su eklenir ve köfte harcı konulur, yoğururuz.
- Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elips şeklinde yuvarlarız.
- Hafifçe çok az yağda, arkalı önlü pişiririz. (çok az pişirin içi daha çiğ kalsın)
- Domatesleri rendeleriz, tavaya alır, içine biraz sıvıyağ ekleriz. Tuz, şeker, karabiber, ve 4 diş sarımsak küçük doğrayıp ekleriz.
- Domates sosunu biraz kavurup, altını kapatırız.
- Fırın kabının en altına köfteleri dizeriz. Arasına sivri acı biberler koyarız. Üzerine hazırladığımız domates sosunu döküp, 200 dereceye atarız. Biraz suyunu çekene kadar pişiririz. Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder