Banner 468 x 60px

 

19 Mayıs 2015 Salı

Tavuk Göğsü

0 yorum

        Bildiğiniz gibi, gerçek tavuk göğsünün içine, tavuğun göğüs etleri de ilave edilir.
Fakat biz bu şekilde tercih etmiyoruz. Yalancı tavuk göğsü desek o zaman doğru adlandırmış oluruz herhalde. Fakat lezzeti de aynı tavuk göğsü gibi olduğu için, yalancısın sen demek de içimden gelmiyor, ne yapayım:(
       Tavuk göğsü tatlısını muhallebiden ayıran yönü, içine kattığımız unun kavrularak konulması ve bol tereyağlı oluşu. Zaten tatlıya kıvamı veren de bu tereyağ oluyor. Yani kaseye koyup ters çevirince yukardaki şekil çıkıyor, bozulmuyorsa içinde donan tereyağdan dolayı. Bilginize.

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un 
  • 125 gram tereyağ (margarin de olur)
  • 2 paket vanilin 

Yapılışı:
  1. Sütün içine şekeri ilave edip eriyene kadar karıştırın, bu size kolaylık sağlayacaktır.
  2. Tereyağını tencerede eritin. Üzerine un ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Tencereyi kenara alın, yavaş yavaş sütlü şekerli karışımı ilave edin, bir taraftan ilave edip, diğer taraftan da hızlı çırpmayı unutmayın.
  4. Kıvam alıncaya kadar pişirin, ocaktan indirince içine vanilinleri ilave edin, hızlı ayarda çırpın. İyi çırparsanız daha parlak daha güzel olur.
  5. Islatılmış, kaselere yada tepsiye dökün. 2-3  saat dinlensin, isteğe üzerine üzerini tarçın, kakao, yada başka malzemelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun...




0 yorum:

Yorum Gönder