Hayırlı cumalar sevgili dostlar
Bugün yine instagramda gördüğüm bir tarifi denedim. Bu kurabiyelerin tarifini Ayşegül Tekiner'den aldım.
Aşağıda yer alan notu okuyup uyguladığınızda, yemesi çok keyifli, çok lezzetli kurabiyeleriniz olacak. Sadece birazcık dikkat o kadar. Tarif için Sevgili Ayşegül Tekiner'e teşekkür ediyorum. Siz de çocuğunuzla bu muhteşem kurabiyeleri yapıp yiyin. Büyük keyif alıyorlar. Kalın Sağlıcakla...
Malzemeler;
- 125 gram tereyağ
- 1 yumurta
- 1 vanilin
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/3 su bardağı nişasta (mısır kullandım)
- 1/3 su bardağı pudra şekeri
- 1,5 -2 su bardağı un
- 2 büyük paket petito ayıcıklı çikolata
- Bir kapta un, nişasta, vanilya, kabartma tozunu karıştır.
- Ortasını havuz gibi açıp içine yumurtayı pudra şekerini ve yağı ilave edip yoğuralım.
- Hamuru buzdolabına kaldırıp yarım saat dinlendirelim.
- Tezgaha buzdolabı poşetini tek kat yapıp tezgaha serelim. Üzerine hamuru kare şeklinde keselim.
- Her bir kareye bir petito çikolata sığacak büyüklükte olsun. Gerekirse çikolatayı koyup kenarlarını öyle kesebiliriz daha düzgün olur.
- Tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 160 derecede kontrollü olarak pişirilir. Çok fazla tutarsanız çikolatası yanar.
İkincisi, hamur öyle bir yumuşak oldu ki yerden kaldırmakta zorlandım. Bu yüzden buzdolabında hamuru ikiye bölüp koyarsanız birincisini çalışırken diğer parça sıcak ortamda olmadığı için iyice cıvımamış olur. Ayrıca her bir kareyi tek tek çalışmalısınız yoksa kurabiyeler şekilsiz olacaktır yani her kareyi kestikten sonra çikolatayı koyup kenarlarını düzleyiniz.
Hamur her ne kadar çalışılması zor bir hamur olsa da sonuçta çok gevrek ve güzel kurabiyeleriniz olacaktır. Benden söylemesi.
0 yorum:
Yorum Gönder