27 Mart 2014 Perşembe
patatesli et haşlama
Patatesli et haşlama yemeği, kemikli et veya kemiksiz et kullanılarak yapılır. Tarifimde bu yemeğin yapımında kuzu incik kullandım. İstenirse aynı yemek için kuzu kol, kuzu but ve kuzu gerdan parçalanmış olarak kullanılabilir. Yemekte orta boy soğan ve orta boy patatesleri soydum ve bütün olarak kullandım. Yemekte orta boy soğan ve patates yerine, iri soğan ve patates bölünerek kullanılabilir. İstenirse rendelenmiş domates yerine domatesin kabuğu soyularak iri parçalar halinde kullanılabilir. Malzemelerin kullanma şekli tamamen tercihinize kalmış. Bu yemek, kısık ateşte bir saat yirmi dakikada lokum gibi pişer. Sultan, patatesli et haşlama yemeğini bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
dört parça kuzu incik
üç kaşık zeytinyağı
dört patates
dört küçük soğan
dört diş sarımsak
üç domates
üç sivri biber
karabiber
tuz ve su
Yapılması
incik parçalarını yıkayın ve süzün
domatesi rendeleyin, sivri biberi irice doğrayın
sarımsağı, soğanı, patatesi soyun ve bütün bırakın
yağ içinde incikleri hafif kızartın
ardından sarımsağı, soğanı, patatesi, sivri biberi
domatesi, üç bardak sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edin
tencereyi bir dafa fokurdatın, kapağını kapayın
ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin
ve yemeğinizi gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder