Banner 468 x 60px

 

2 Şubat 2014 Pazar

patatesli tavuk haşlama

0 yorum

Patatesli tavuk haşlama tavuğun parçalanmış her bölümünden yapılır. Bu yemeği en kolay yapma yöntemi, malzemeleri çiğden kullanmaktır. Yani, yemekte kullanılacak bütün malzemeleri kavurmadan tencereye koymak ve suyunu vermektir. Patatesli tavuk haşlama tencerede bir bardak su ile kısık ateşte 50 dakikada pişer. Denerseniz veya denemişseniz ne kadar lezzetli yemek olduğunu bilirsiniz. Bazı insanlar yemekete salça kullanılmadığı vakit, yemeğin tadında eksiklik olduğunu farkederler. Ailenizde böyle gurme damaklara sahip biri varsa, yemeğe koyacağınız su ile bir tatlı kaşığı domates salçasını karıştırarak tencereye ilave ediniz. Bu konu da yemeğin hilesi, aklınızda bulunsun. Sultan ara sıra patatesli tavuk haşlama yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
iki tane tavuk budu
üç kaşık zeytinyağı
bir iri soğan
üç patates
iki domates
iki havuç
iki sivri biber
üç diş sarımsak
karabiber, pul biber
kimyon, tuz
su

Yapılması
budu yıkayın ve süzün
patatesi, havucu, soğanı, domatesi, sivri biberi iri doğrayın
sarımsağı soyun bütün bırakın
tencerenin tabanına üç kaşık zeytinyağı gezdirin
üzerine butları, boşluklara patatesi, havucu, soğanı, sarımsağı yerleştirin
en üstte domates ve sivri biberi koyun
üzerine birer çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon
ve bir tatlı kaşığı tuz serpin
ardından malzemelerin üzerine bir su bardağı kaynar su gezdirin
tencere kaynamaya başladığında kapağını kapayın
ocağınızı iyice kısın ve yemeğinizi 50 dakika süre ile pişirin
ardından ocaktan alın gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder