Banner 468 x 60px

 

29 Ağustos 2013 Perşembe

İslim Kebabı

0 yorum
İslim Kebabı mı dersiniz Kürdan Kebabı mı dersiniz bilemiyorum ama ben aşığım bu lezzete :)
Karnıyarığı da aynı şekilde çok severim hatta patlıcan güvece de deliririm:))
Kısaca içinde patlıcan olan her yemek favorimdir. İslim kebabı biraz yapım aşamasında oyalayıcı gibi görünse de yerken bütün yorgunluğu alıveren mucize bir yemek bence:)))
O halde ne duruyoruz patlıcanların mevsimi bitmeden hemennn islim kebapları, şakşukalar ,güveçler yapıp kendimizi mutlu ediyoruzzz:)))

Afiyetle afiyette kalın inşallahhhh...Sevgi Dolu Öpücükler:)  


İslim Kebabı İçin,
Malzemeler:

6-7 adet ince uzun patlıcan
4 adet çarliston biber
2-3 adet domates

Kızartmak için, Ayçiçek yağı

Köfteler için:

yarım kg dana kıyma
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
4 dilim bayat ekmek içi
1 tutam maydanoz
Tuz,karabiber,pulbiber

Sos için:

2 adet rendelenmiş domates
1,5 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Tuz,bir tutam tarçın

Hazırlanması:

Patlıcanları zebra deseni gibi soyun uzun uzun dilimleyip  tuzlu suda 10 dakika kadar bekletin.

Köfteyi hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. .

Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda  kızartın. Aynı tavada hafifçe köfteleri de kızartın.

Bir tabağın veya kesme tahtasının üzerinde 2 dilim patlıcanı artı şekli olacak şekilde yerleştirin
İçine bir  adet köfte koyup patlıcanları kapatın. üzerine 1 biber  ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın.
Fırın servis tepsinize veya borcamınıza dizin.Bütün patlıcanlar ve köfteler bitene kadar aynı işleme devam edin.


Sos malzemelerimizi de karıştırıp kebaplarımızın üzerinden hafifçe gezdirerek bütün sosu yayın..
Üzerini folyo ile kaplayın..10 dakika folyolu 10 dakika folyosuz olarak ,önceden ısıtılmış 200 derece fırında biberler domatesler kızarıncaya dek pişirin.

AFİYET OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder