Banner 468 x 60px

 

7 Nisan 2013 Pazar

yaprak bezelye yemeği

0 yorum

Yaprak bezelye, diğer ismiyle sultani bezelye aynen taze fasulye gibi pişirilir. Yaprak bezelye yemeğinin çabuk pişmesi için; bezelyenin çok taze olması gerekir. Kartlaşmış yeprak bezelye çok geç piştiği için, tencere yerine düdüklü tencere kullanılmalıdır. Yaprak bezelye zeytinyağlı, kıymalı ve etli olarak pişirilebilir. Sultan, yaprak bezelyenin zeytinyağlısını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo yaprak bezelye
bir kuru soğan
iki orta boy domates
beş kaşık zeytinyağı
bir çay kaşığı toz şeker
iki bardak sıcak su
tuz

Yapılması
soğanı domatesi soyun ve doğrayın
bezelyeyi ayıklayın, yıkayın ve iriliğine göre istediğiniz boyda doğrayın
yağ içinde soğanı ve domatesi kavurun, üzerine bezelyeyi ilave edin karıştırın
ardından tencerenin kapağını kapayın
ağır ateşte bezelyeyi kendi suyu ile 15 dakika kavurun
süre bitiminde üzerine sıcak su, şeker ve tuzu ilave edin
tencereyi bir defa fokurdatın ve kapağını kapayın
ağır ateşte 1 saat süre ile pişirin, ocaktan alın
ve dilediğiniz gibi servis yapın.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder