Merhabalar canım canım blogcanlarımmmm...
Tam yaz geldi diye kakarakikiri yaparken kış tekrar geri döndü...Tabi peşinde hastalıklarla...Hafta sonundan beri inanılmaz hastayım,acayip grip oldum, sürünüyorum resmen...Çocuklara geçecek diye ödüm kopuyor köşe kapmaca oynuyorum onlarla:)) İnşallah bebelere bulaştırmadan çabucak kurtulurum bu pis virüsten...
Geçen haftalar da Sebze sepeti sayesinde Madımakla tanışmış oldum:) Acayip heyecan yaptım yeni bir şey pişireceğim için:)) Ama ayıklaması varyaaaa offf tek başına çekilecek çile değil:) Kesinlikle imece usulü yapılıp pişirilip hep beraber elimize sağlık diye diye yenilecek br yemek bence:)
Tadı güzel mi derseniz evet süperrrr:) yapar mıyım tekrar ,ayıklaması yüzünden sanırım hayır:))) Peki taze miydi ...tıpkı diğer denediğim ürünler gibi taptazeydi...teşekkürler Sebze Sepeti
O halde bu tarif daha önce benim gibi bu otla tanışmamış olanlar için gelsinnn:)))
Madımak yemeğimiz için,
Malzemeler:
1 kilo ayıklanmış madımak
1/2 kurusoğan
10 dilim pastırma
1 çay bardağı bulgur
1 yemek kaşığı acıbiber salçası
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
tuz
Yapılışı:
Ayıklanmış madımakları yıkıyoruz,süzüyoruz
Ayçiçek yağında yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz.
Salçayı ilave edip biraz sıcak suyla salçayı açıp karıştırıyoruz.
Madımağı ve bulguru ilave edip göz kararı biraz daha su ilave ediyoruz.
tuzu ve pastırmayı da ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
AFİYET OLSUN
SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER
0 yorum:
Yorum Gönder