25 Eylül 2012 Salı
yoğurtlu kabak kavurması
Kabak kavurması diğer kabak çeşitleriyle de yapılır. Kabaklar haşlandıktan sonra kuşbaşı olarak kavrulduğu gibi, püre haline getirildikten sonra da kavrulabilir. Kavurma işlemi tereyağı ile yapılırsa daha lezzetli olur. Bu yemeğe, çoğu yörelerde cennet taamı deniyor. Adının boş yere söylenmediğini, yemeği yapıp tattıktan sonra anlayabilirsiniz. Sultan cennet taamını bu tarifle yapar ve yer. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
dört orta boy girit kabağı
üç yumurta
bir kaşık tereyağı
bir fincan su
bir kase yoğurt
iki diş sarımsak
tuz
Yapılması
yumurtaları bir kap içinde çırpın
sarımsaklı yoğurtu hazırlayın
kabakları ortadan ikiye bölün, içini temizleyin
ve kabuklarını soyun, kuşbaşı doğrayın
ardından bir fincan su ile ağır ateşte,
tencere kapalı olarak 10 dakika haşlayın
ve ardından suyunu süzün
yağı ısıtın, kabakları ilave edin suyunu çekene kadar kavurun
ardından üzerine yumurta ve tuzu ilave edin
ağır ateşte pişirin ve sarımsaklı yoğurt ile servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder