11 Eylül 2012 Salı
palamut tava
Palamut tava yapılırken balıklar iki şekilde doğranır. Tarifimde olduğu gibi uzunlamasına "fileto olarak" ikiye bölünür, ya da enlemesine dilimlenir. Birde kızartırken kolaylık olsun diye, uzunlamasına bölünmüş parçalar tekrar ikiye bölünür. Hangisi kolayınıza gelirse balıklarınızı o şekilde bölün. Balıkları unlamak için un, mısır unu veya her ikiside ortak kullanılabilir. Sultan, palamut tavayı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
üç adet orta boy palamut
bir bardak ayçiçek yağı
bir bardak un
tuz
Yapılması
balıkları temizleyin, yıkayın ve süzün
her bir balığı uzunlamasına ikiye bölün
üzerlerine hafif tuz serpin ve elle ovalayın
sonra una bulayın ve kızgın yağ içinde iki yüzeyini kızartın
ve ardından limon, salata eşliğinde gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder